5x films die je moet zien in augustus

Archief / Beleef / Cultuur / 03/08/2017

 

Elke maand verzamelt Juist vijf must-see films. Zo kun je in augustus dé romantische komedie van het jaar gaan zien. Of een ontroerende film over een blinde Libanese muzikant. En voor wie ‘m de afgelopen weken heeft gemist: de blockbuster Dunkirk. 

 

 

1. The Big Sick

Een waargebeurd verhaal van comedian Kumail Nanjiani. Na een one-night stand wordt Kumail smoorverliefd op Emily (Zoe Kazan). Maar omdat zijn ouders hem liever met een Pakistaans meisje zien trouwen, verzwijgt hij zijn relatie voor hen. Dan wordt Emily plots ziek en belandt in een coma. Kumail wijkt geen moment van haar zijde, tot grote ergernis van Emily’s ouders (gespeeld door Ray Romano en Holly Hunter). Na een tijdje ontstaat er toch een band tussen de drie. The Big Sick wordt gezien als de romantische komedie van het jaar.

2. Dunkirk

Een nieuwe blockbuster van regisseur Christopher Nolan (maakte onder meer eerder de films Interstellar, Inception en The Dark Knight). Dunkirk is het verhaal van operatie Dynamo, dat eind mei 1940 begint als de Britse, Franse, Belgische en Canadese troepen worden teruggedrongen naar het strand van Duinkerke. De mannen zitten vast op het strand in een wat lijkt een onmogelijke situatie. Engeland is onbereikbaar, en de grote Britse marineschepen kunnen niet dichtbij genoeg komen. Kleine burgerbootjes helpen vervolgens bij de evacuatie. 

3. Tramontane

De blinde Libanese muzikant Rabih moet voor een optreden in Europa zijn paspoort in orde maken. Dan komt hij erachter dat zijn identiteitskaart vals is en dat zijn geboortepapieren kwijt zijn geraakt in de burgeroorlog. Rabih start een zoektocht naar zijn identiteit. Dit brengt hem op een reis langs leugens en verdriet, een erfenis van de burgeroorlog in Libanon tussen 1975 en 1990. Het speelfilmdebuut Tramontane van Vatche Boulghourjian won de op het filmfestival Cannes de Grand Golden Rail-prijs.

4. War for the Planet of the Apes

Het derde hoofdstuk uit de succesvolle Planet of the Apes-filmreeks. In War for the Planet of  the Apes komen Caesar en zijn mensapen in een dodelijk conflict terecht met een leger mensen geleid door een meedogenloze kolonel. De apen lijden enorme verliezen. Uiteindelijk komt Caesar oog in oog te staan met de kolonel. Ze nemen het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van beide soorten en de toekomst van de planeet zal bepalen.

5. Captain Fantastic (2016)

Heb je Captain Fantastic vorig jaar gemist? Dan krijg je nu de kans om deze fantastische film toch nog op het witte doek te gaan zien. Op maandag en dinsdag, 7 en 8 augustus, wordt de film opnieuw in het Utrechtse Louis Hartlooper Complex vertoond en 11 augustus draait ie in de Pleinbioscoop in Rotterdam. Captain Fantastic gaat over vader Ben die met zijn zes kinderen in de Noord-Amerikaanse bossen woont. Als hij noodgedwongen zijn zelfgemaakte paradijs moet verlaten, worden hij en zijn kinderen geconfronteerd met de echte wereld.


0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + achttien =

Tags: ,

Sanne Wolters
Sanne Wolters
Sanne Wolters is redacteur bij Elsevier Juist en schrijft stukjes voor de website én het blad.
Vorige artikel

Deze coole muziekgadgets wil je hebben

Volgende artikel

De vijf leukste weekendtips!

Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

Deze coole muziekgadgets wil je hebben

Juist stelde een muziekdossier samen met de leukste muziekgadgets, headphones en muziekapps van het moment. Zodat jij altijd...

03/08/2017