In beeld: hitte in Nederland

Archief / Beleef / Foto's / 21/06/2017

 

Sinds maandag is in het grootste deel van Nederland het Nationaal Hitteplan van kracht. Wat doet de Nederlander eigenlijk bij deze tropische temperaturen? Hoe houden we het hoofd massaal koel? Juist verzamelde de leukste beelden. 

De eerste strandgangers op het strand van Scheveningen. Het RIVM heeft vanwege het weer het hitteplan geactiveerd. ANP REMKO DE WAAL De olifanten van Safaripark Beekse Bergen genieten van een verkoelende douche. ANP PIROSCHKA VAN DE WOUW Badgasten op het strand van Scheveningen. Het Nationaal Hitteplan, dat gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen moet beperken als het erg warm wordt, is voor een groot deel van Nederland ingegaan. ANP MARTIJN BEEKMAN Badgasten op het strand van Scheveningen. Het Nationaal Hitteplan, dat gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen moet beperken als het erg warm wordt, is voor een groot deel van Nederland ingegaan. ANP MARTIJN BEEKMAN  Een medewerker van ANWB Wegenwacht verleent hulp met de e-bike. Door de hitte hebben meer automobilisten en fietsers te kampen met pech. ANP MARCO DE SWART Medewerkers van de Gemeente Rotterdam houden de Binnenhavenbrug nat om storingen vanwege de hoge temperatuur te voorkomen. ANP KOEN VAN WEEL De eerste strandgangers op het strand van Scheveningen. Het RIVM heeft vanwege het weer het hitteplan geactiveerd. ANP REMKO DE WAAL De eerste strandgangers op het strand van Scheveningen. Het RIVM heeft vanwege het weer het hitteplan geactiveerd. ANP REMKO DE WAAL De eerste strandgangers op het strand van Scheveningen. Het RIVM heeft vanwege het weer het hitteplan geactiveerd. ANP REMKO DE WAAL De eerste strandgangers op het strand van Scheveningen. Het RIVM heeft vanwege het weer het hitteplan geactiveerd. ANP REMKO DE WAAL Een badgast rent tijdens een warme lentedag de zee in bij het strand van Scheveningen. Het RIVM heeft vanwege het warme weer het hitteplan geactiveerd. ANP REMKO DE WAAL  Bewoners van een verzorgingshuis drinken ter verkoeling een smoothie. Wegens het warme weer is voor een groot deel van Nederland het Nationaal Hitteplan ingegaan. ANP JEROEN JUMELET Gasten zoeken verkoeling in het zwembad van W Hotel Amsterdam. Het RIVM heeft vanwege het warme weer het hitteplan geactiveerd. ANP PIROSCHKA VAN DE WOUW
<
>
Badgasten op het strand van Scheveningen. Het Nationaal Hitteplan, dat gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen moet beperken als het erg warm wordt, is voor een groot deel van Nederland ingegaan. ANP MARTIJN BEEKMAN
Tips – Zo houd je het hoofd koel

Langdurig aanhoudende hitte kan leiden tot vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid en hoofdpijn. Ook is er kans op uitdroging en oververhitting. Daarom een paar tips om deze vervelende gevolgen te voorkomen zodat je uiteindelijk lekker kan genieten van het ’s zomerse weer:

  • Drinken – zorg ervoor dat je dat je voldoende drinkt, ook als je geen dorst hebt. En matig het gebruik van alcohol. Zorg ervoor dat als je deur uitgaat je altijd een flesje water bij je hebt.
  • Koel – draag dunne kleding, blijf in de schaduw en zorg ervoor dat je tussen 12 en 16 uur ’s middags lichamelijke inspanning beperkt. Ga bijvoorbeeld ’s ochtends boodschappen doen in plaats van ’s avonds.
  • Verkoeling – een voetenbad of verkoelende douche kunnen erg fijn zijn bij warm weer. Maar onder een boom of aan het water zitten helpt ook. Zorg ervoor dat je ’s nachts niet onder een te warme deken slaapt.
  • Huis – maak thuis gebruik van zonwering, de ventilator of airconditioning. Let er op dat je het huis continue ventileert door bijvoorbeeld de ramen open te houden. Zet de ramen en deuren helemaal open als het buiten afgekoeld is.
Strandfotowedstrijd

Dit zomerse weer levert natuurlijk ook veel plezier op. Lekker naar het strand voor een verfrissende duik in zee bijvoorbeeld. Maak een foto van je leukste strandmoment en doe mee aan onze strandfotowedstrijd. Hiermee maak je kans op het fotoboek Beaches van Gray Malin. Klik hier om te kijken hoe je meedoet.










0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + 13 =

Tags: ,

Sanne Wolters
Sanne Wolters
Sanne Wolters is redacteur bij Elsevier Juist en schrijft stukjes voor de website én het blad.




Vorige artikel

Gezichtsbedrog in de kunstwereld

Volgende artikel

De leukste tenten en handige kampeertrucs





Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

Gezichtsbedrog in de kunstwereld

Het oog wordt nogal eens voor de gek gehouden in de kunstwereld. Deze techniek wordt ook wel trompe l'oeil genoemd wat in het Frans...

20/06/2017