Eten
0 Reacties
Foodfestivals die je niet wilt missen

Het foodfestivalseizoen is weer losgebarsten. Voor wie wel eens iets anders wil dan de bekende foodtruckfestivals heeft Juist een aantal speciale festivals voor...

Door Elsevier / 24/05/2017

0 Reacties
Lekkerste recepten voor de paasbrunch

Piadine zijn de Italiaanse versie van tortilla’s: in de pan gebakken platte broodjes. Wie ze op vakantie in Italië eenmaal heeft geproefd, is voor altijd verkocht....

Door Sanne / 10/04/2017


0 Reacties
Fish Tales' pijlinktvis gevuld met feta

Juist ging eerder in gesprek met ondernemer Bart van Olphen van Fish Tales. Maar naast het verkopen van eerlijke vis en visproducten, deelt Van Olphen ook geregeld...

Door Elsevier / 03/04/2017

0 Reacties
Handige hightech keukengadgets

Voor iedere thuischef zijn nieuwe en handige keukenapparaten altijd welkom. De volgende hightech gadgets voor op het aanrecht zijn dat zeker. Ook voor de wat minder...

Door Sanne / 20/03/2017


0 Reacties
Culinaire wereld bestrijdt voedselverspilling

Voedselverspilling is een groot probleem. Alleen de horeca al gooit jaarlijks zo'n 51.000 ton eten weg. Gelukkig zijn er in de culinaire wereld een aantal mooie...

Door Sanne / 29/09/2016

1 Reacties
Wijntrends!

Waar vroeger enkele specialisten bepaalden welke wijn we dronken, verschuift de macht nu naar de consument. Alles draait om maatwerk, service en een sociaal verhaal....

Door Vincent / 24/08/2016


0 Reacties
Basis voor de perfecte pizza

Liquido d’Oro, een Nederlands-Italiaans olijfoliemerk, maakt eersteklas olijfolie. En ze hebben een nieuwe chilipeperolie: Al Peperoncino. Chilipeper werkt goed...

Door Elsevier / 24/05/2016

0 Reacties
De Hippe Vegetariër: Granola

Als je weinig tijd hebt om te koken is het belangrijk om een ontbijtje te hebben dat je zó op tafel kunt zetten. Ofwel omdat je het werk al eerder hebt gedaan...

Door Elsevier / 29/04/2016


0 Reacties
Weet wat je eet met apps

Milieubewust boodschappen doen en gezond eten is niet altijd even simpel. Zeker als je niet zo veel tijd hebt om in de winkel uitgebreid de verpakkingen te bestuderen. Er...

Door Sanne / 05/04/2016

0 Reacties
Koken in de keuken van de toekomst

Keukenfabrikanten buigen zich over de keuken van de toekomst. Een tafel waarop je kunt verwarmen, snijden en afwegen, lijkt ineens niet meer zo ver weg. Net als een keuken...

Door Sanne / 26/02/2016


0 Reacties
5x tips voor een perfecte feesttafel

December is de maand van de feestelijke diners. In aanloop naar kerstmis geeft Juist vijf tips om de perfecte feesttafel samen te stellen! 1 Kies een stijl Met...

Door Jette / 07/12/2015

0 Reacties
Creëer je eigen thuisrestaurant

Culinaire kookkunsten van hobbychefs krijgen vaak niet de aandacht die ze verdienen. Het online platform AirDnD helpt deze hobbychefs aan gasten. Thuiskoks delen...

Door Sanne / 26/11/2015


0 Reacties
Bospaddenstoelenrisotto met truffelolie

Het is november, en dat betekent: de maand van de truffel. Daarom een heerlijk recept voor bospaddenstoelenrisotto met truffelolie. De perfecte risotto vergt...

Door Elsevier / 10/11/2015

0 Reacties
Jamie Oliver's gegrilde maïs-quinoasalade

‘Recepten voor een healthier en happier leven,’ luidt de onderkop van het nieuwste kookboek van de Britse chef-kok Jamie Oliver. Jamie’s Super Food voor...

Door Jette / 27/10/2015


0 Reacties
Pizza met auberginecrème en geroosterde tomaat

Verscholen in het centrum van Amsterdam zit café Gartine. Het is klein en knus, en heeft bovendien veel lekkers te bieden. Je kunt deze heerlijkheden nu ook zelf...

Door Jette / 02/10/2015

2 Reacties
Biologische sla uit de muur

Bij iets ‘uit de muur halen’ denk je al snel aan gefrituurde snacks. Door onze groeiende behoefte aan verse groenten en vers fruit, worden gezonde snackmuren...

Door Sanne / 16/07/2015


0 Reacties
Holybelly Paris

In het hippe tiende arrondissement van Parijs – aan Canal Saint-Martin – bevindt zich dit kleine leuke tentje voor lekker eten en een goede kop koffie. Het menu...

Door Jette / 07/07/2015

0 Reacties
Kip in Zoutkorst

Wie de nuances in smaak en textuur van de zoutsoorten wil proeven, heeft weinig meer nodig dan de soorten zout, wat brood, olie en water. Maar zout kent ook een bijzondere,...

Door Bram / 26/02/2015


1 Reacties
Schuimige venkelsoep

In Italië eten ze 7 kilo venkel per persoon per jaar. In Nederland een schamele 200 gram. Onbegrijpelijk, want veel smaakvoller kan een groente niet zijn. Meesterkok...

Door Bram / 09/12/2014