BigPicture: indrukwekkende natuurfotografie

Archief / Beleef / Cultuur / Foto's / 06/07/2017

 

De winnaars van de BigPicture Natural World Photography Competition zijn bekend. Bizarre, bijzondere en prachtige natuurbeelden die toeschouwers aan het denken moeten zetten. Want al het moois dat de natuur ons te bieden heeft mag niet verdwijnen, vindt de organisatie. 

Britta Jaschinski - Confiscated (de grote winnaar) Marcio Cabral - Eocsystem Ray Collins - Supra Ralph Pace Franco Banfi Denise Ippolito - Snow Globe Alexandre Bonnefoy Ami Vitale - Pandas gone wild Jodi Frediani - Sea Jewels Andrew Peacock - Mind the gap Filippo Borghi - Mantis mom Jon Cornforth - Kamokuna Lava Mauro Tronto - The Astonishing Raviprakash - Pure Magic
<
>
Britta Jaschinski - Confiscated (de grote winnaar)

De jaarlijkse fotowedstrijd BigPicture Natural World Photography Competition richt zich op het behoud van het leven op aarde. Deelnemers worden gevraagd om het rijke leven op aarde weer te geven zodat er uiteindelijk meer actie ondernomen wordt in het beschermen van al dat moois in de natuur. De organisatie noemt dat ook wel de kracht van beeldspraak. Het is een fotowedstrijd van de California Academy of Sciences waaraan dit jaar bijna 6.000 fotografen aan mee deden. De winnende foto’s zijn vanaf 28 juli te zien in het gebouw van de California Academy of Sciences in San Francisco.

Winnaar

De Duitse fotograaf Britta Jaschinski is de grote winnaar van deze editie van de BigPicture Natural World Photography Competition. Door haar fotografie van het dierenleven probeert ze dieren te beschermen en de onbekende verhalen over dierenleed te vertellen. Jaschinski ontving tal van internationale prijzen voor haar fotografie. Ze won deze fotowedstrijd met een foto van olifantenpoten als voorbeeld van de bizarre spullen die mensen mee proberen te smokkelen. In zeven andere categorieën werden ook winnaars aangewezen.


0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 1 =

Tags: ,

Sanne Wolters
Sanne Wolters
Sanne Wolters is redacteur bij Elsevier Juist en schrijft stukjes voor de website én het blad.
Vorige artikel

Vakantiegadgets: de leukste retro camera's

Volgende artikel

Yoghurt-honing ijsjes met fruitswirls

Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

Vakantiegadgets: de leukste retro camera's

Voor wie het nog niet had opgemerkt: polaroidcamera's zijn helemaal terug van weggeweest. Iedere hipster heeft er tegenwoordig...

04/07/2017