Design als oplossing voor het klimaatprobleem

Archief / Weet / 23/05/2017

 

Het klimaatprobleem aanpakken door slimmeriken uit de creatieve industrie met vernieuwende concepten te laten komen. Dat is het idee achter de Climate Action Challenge van What Design Can Do. Vanaf vandaag kunnen studenten, professionals en start-ups zich aanmelden met hun ideeën. 

Tijdens Climate Action Challenge wordt de creatieve industrie uitgedaagd om tot innovatieve oplossingen te komen voor één van de grootste problemen van onze tijd: klimaatverandering. De Climate Action Challenge volgt op de succesvolle Refugee Challenge van vorig jaar. In totaal werden er toen 600 ideeën ingezonden uit 70 verschillende landen. De vijf prijswinnende ontwerpen zijn inmiddels gerealiseerd. AGRIshelter, zelfvoorzienende duurzame vluchtelingenunits, was een van de winnaars. Net als Makers Unite, een co-creatie lab van locals en vluchtelingen.

Dit jaar draait de challenge dus om klimaatverandering. De gevolgen ervan zijn zichtbaarder dan ooit en daarom zijn goede en inspirerende oplossingen meer dan welkom. What Design Can Do daagt designers en creatieve denkers uit alle disciplines uit om mee te doen. Om zo tot potentiële en tastbare plannen te komen. Voor de Climate Action Challenge werkt What Design Can Do samen met de IKEA Foundation en Autodesk Foundation.

Aanmelden

Vanaf vandaag kun je je aanmelden voor de Climate Action Challenge: What Design Can Do. Er is plaats voor deelnemers in de categorieën: studenten, professionals en start-ups. De winnaars worden tijdens de Dutch Design Week op 21 oktober 2017 in Eindhoven bekend gemaakt. Voor alle deelnemers wordt er een bedrag beschikbaar gesteld van 900.000 euro per categorie. Daarnaast krijg je toegang tot de juiste begeleiding, een kantoorruimte en een netwerk van investeerders. Heb je een goed idee? Klik dan hier om je aan te melden.










0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − vier =

Tags:

Sanne Wolters
Sanne Wolters
Sanne Wolters is redacteur bij Elsevier Juist en schrijft stukjes voor de website én het blad.




Vorige artikel

In gesprek met HAN Hydromotive

Volgende artikel

Augmented reality in ons dagelijks leven





Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

In gesprek met HAN Hydromotive

Het projectteam HAN Hydromotive onderzoekt de mogelijkheid van het rijden op waterstof door een eigen waterstofvoertuig te bouwen....

22/05/2017