In gesprek met: foodora

Archief / In gesprek met / Verdien / 21/01/2016

 

Juist sprak met Michael Bouland (30), mede-oprichter van foodora Nederland. Een bezorgservice van gezond en kwalitatief goed eten. De fietsbezorgers brengen maaltijden van kwaliteitsrestaurants in dertig minuten bij je thuis in Amsterdam en binnenkort ook in Den Haag en Utrecht.

Wie: foodoraProfielMichael

Wat: een bezorgservice van kwaliteitsrestaurants

Omzet: “kunnen en mogen we niets over zeggen”

Aantal werknemers: “ongeveer 30 fulltimers en 500-700 fietsers in de leeftijd van 16-57 jaar”

Wat doen jullie?

‘Wij hebben een bedrijf dat er voor zorgt dat maaltijden thuis worden bezorgd van restaurants die niet zelf thuis bezorgen. Zo brengen we gezond en kwalitatief goed eten bij de mensen thuis. Hiervoor werken we samen met kwaliteitsrestaurants, niet de restaurants die naast pizza ook sushi aanbieden. Zo kunnen mensen kiezen uit echt goede truffelpasta, rijke salades en kreeft. Voor onze partners realiseren we met onze bezorgservice gemiddeld 20 tot 30 procent extra omzet.’

Hoe zijn jullie begonnen?

‘foodora is in Duitsland begonnen onder de naam Volo. Het is opgezet door studenten en het idee werd  uiteindelijk opgepikt door het internetbedrijf Rocket Internet. Daarna zijn ze snel internationaal uitgebreid en zo ook in Nederland en bij ons terecht gekomen. Ik ben letterlijk van de straat geplukt. Maart vorig jaar zijn we begonnen en 18 mei 2015 is foodora Nederland gelanceerd.’
Meneer_Temaki (6 of 6) (klein)

 

En hoe gaat het inmiddels?

‘Het gaat goed met ons bedrijf, we zijn tot nu toe erg tevreden. We gaan binnenkort uitbreiden naar Den Haag en Utrecht. Daar zitten namelijk veel kwalitatief goede restaurants die bij onze uitstraling passen. Ook wonen er veel studenten die bij ons als fietsbezorger aan de slag kunnen. In Den Haag zien we veel kansen met betrekking tot de internationale bedrijven die daar zijn gevestigd. Op de Amsterdamse markt hebben we al cooperate clients, in Den Haag zijn op dat gebied ook veel mogelijkheden voor foodora.’

Zijn er obstakels geweest?

‘Het is niet altijd makkelijk om iedereen te overtuigen van jouw idee. Maar wanneer je als bedrijf steeds meer in het stadsbeeld verschijnt – er kwamen steeds meer foodora-fietsbezorgers op straat – krijg je ook meer bekendheid. In de beginfase zijn we ook wel dingen tegengekomen die we konden verbeteren, zoals de manier van afleveren. We kwamen erachter dat een fietser niet alle soorten producten mee kan nemen.’

foodora fiets

Wat is de sleutel tot succes voor jullie?

‘Goed partnership en goede afspraken maken. We krijgen wel eens de vraag: “hoe doen jullie dat, die levertijd van dertig minuten?”. Communicatie is voor ons erg belangrijk. We hebben goed contact met de restaurants, onze bezorgers en de klant. Is het restaurant langer dan vijftien minuten fietsen? Dan is het eten niet bestelbaar. Ook informeren we de klant goed over de duur en geven aan dat het door bijvoorbeeld weersomstandigheden of drukte in de keuken wat langer kan gaan duren.’

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

‘We hebben gemerkt dat we partners meetrekken naar nieuwe steden. Dat is denk ik ook hetgeen dat ons succesvol maakt. We willen in de toekomst daarom in nog meer steden actief worden om uiteindelijk de grootste speler op de Nederlandse markt te worden in het bezorgen van kwalitatief goed eten. We willen een bekendheid worden in het wereldwijde straatbeeld. Nu hebben mensen het over Uber wanneer ze een taxi bestellen, straks hebben mensen het bij eten bestellen over foodora.’










0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

19 − 10 =

Tags:

Sanne Wolters
Sanne Wolters
Sanne Wolters is redacteur bij Elsevier Juist en schrijft stukjes voor de website én het blad.




Vorige artikel

Bankier op weg naar Élysée

Volgende artikel

De Zilveren Camera





Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

Bankier op weg naar Élysée

Is Franse minister Emmanuel Macron (37) gezicht van het nieuwe socialisme of degene die de leer ten grave draagt? Het...

21/01/2016