De leukste tenten en handige kampeertrucs

Archief / Beleef / Reizen / 22/06/2017

 

Wil je dit jaar op kampeervakantie met de tent maar heb je geen zin in teveel gedoe? Juist selecteerde de beste tenten en handige tenttrucs, van een tent in de kofferbak tot een slaapmatje, slaapzak en kussen in één. 

Daktent

Er zijn veel opties als je wilt gaan kamperen. Je kunt er bijvoorbeeld met de caravan tussenuit, de kamper of gewoon met de tent. Voor wie wat mobieler wil blijven en graag met de auto op pad gaat kan kiezen voor de daktent. De MINI Countryman, een auto geschikt voor avontuurlijke vakanties, heeft er bijvoorbeeld een. De AUTOHOME-daktent kun je speciaal op de auto laten installeren zodat je overal waar je gaat je een tent bij je hebt. Hij is gemakkelijk op te tuigen en in de tent ben je beschermd tegen kou en regen. De AUTOHOME is 210 centimeter land en 130 centimeter breed.

Uit de kofferbak

Een volgend handige tenttruc komt van Audi. De autofabrikant heeft namelijk samen met het Duitse outdoor merk Heimplanet een tent ontwikkeld die uit de achterbak van je auto komt. De tent is bevestigd aan de achterklep en vouwt zichzelf uit en blaast zich vervolgens binnen tien minuten op. Het is dus gewoon een kwestie van achterbak opendoen en klaar. Je kunt de tent overigens ook loskoppelen van de auto. De opblaasbare tent is geschikt voor drie personen. Één minpuntje, je kunt er alleen gebruik van maken als je een Audi Q3, Q5 of Q7 hebt.

Groepstent

Ga je kamperen met een grote groep? Dan zjn de POD-tenten misschien wat voor jullie. Ze noemen het concept zelf ‘sociaal kamperen’ omdat de losse koepeltenten aan elkaar zijn te koppelen via doorgangetjes. De grote POD-tent biedt ruimte voor acht man, maar je kunt ook privacy creëren want de tent is op te delen in verschillende cabines. Door er een andere tent aan te verbinden kun je ook een ruimte creëren voor de opslag van spullen of voor het doen van spelletjes als het regent. Degenen die willen slapen kunnen dan heel makkelijk doorschuiven naar het slaapgedeelte.

 

Kampeeraccessoires

Bundle Bed
Het slapen op een kampeermatje of luchtbed is niet altijd ideaal en het liefst neem je overal je eigen bed mee naartoe. Het Bundle Bed maakt dit een soort van mogelijk maar zorgt er in ieder geval voor dat je een stuk comfortabeler slaapt. Het is een compact portable bed dat je makkelijk kunt meenemen tijdens je kampeertrip. Je rolt het Bundle Bed uit, ritst de zak open en een volwaardig matrasje met deken en kussen komt tevoorschijn. Zo hoef je nooit meer te zuilen met slaapzak, matje, pompje en kussens. Een Bundle Bed weegt 6,5 kilo.

Lamzac
Een nadeel van kamperen met een tent is vaak dat je geen lekkere loungebank tot je beschikking hebt. De Lamzac van Fatboy is daar de beste oplossing voor. De Lamzac is namelijk super compact en weegt slechts 1,2 kilo. Zo kun je ‘m gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Om de Lamzac op de blazen heb je geen opblaaspomp nodig, het enige wat je hoeft te doen in de Lamzac in de lucht te houden en lucht te ‘scheppen’. Twee schepjes lucht is vaak al voldoende. Binnen no time heb jij je eigen loungezak opgezet en kan het relaxen voor de tent beginnen.

Wil je meer weten over kamperen? Juist schreef ook over stijlvolle caravans en glamping. En in onze reisgids Hidden Secrets vind je meer reistips en de leukste reisbestemmingen. 

 


1 Reactie

op 03/08/2017

Wat een leuk idee die tenten die gekoppeld zijn met auto’s. Een lamzac neem ik zelf graag mee op vakantie, niet alleen fijn op de camping maar zeker ook op het strand als al die strandbedden weer eens bezet zijn!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + zestien =

Tags: ,

Sanne Wolters
Sanne Wolters
Sanne Wolters is redacteur bij Elsevier Juist en schrijft stukjes voor de website én het blad.
Vorige artikel

In beeld: hitte in Nederland

Volgende artikel

In gesprek met VR Dining

Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

In beeld: hitte in Nederland

Sinds maandag is in het grootste deel van Nederland het Nationaal Hitteplan van kracht. Wat doet de Nederlander eigenlijk...

21/06/2017