Multifunctioneel design

Archief / Weet / 28/06/2017

 

Erg handig als een bijzettafel ook gebruikt kan worden als draadloze speaker. Zeker als je je kleine stadsappartement zo efficiënt mogelijk wilt inrichten. Maar multifunctionele meubelen zijn niet alleen handig, ze kunnen ook erg mooi zijn. 

 

Tafel met speaker 

Een multifunctioneel meubelstuk van heb ik jou daar. Op de Mellow kun je niet alleen je kopje koffie kwijt, er zijn ook draadloze speakers in verwerkt. Hiermee kun je je favoriete muziek op afstand mee afspelen via een Bluetooth-verbinding. Het tafeltje heeft een sterke batterij die binnen vier uur helemaal is opgeladen en zeven uur aan geluid produceert. Maar dat is nog niet alles: de tafel kan ook worden gebruikt als powerbank voor al je devices. Voor nog geen driehonderd euro heb je al een Mellow.

Transformerende stoel

In 2015 won deze stoel de hoofdprijs tijdens de A’Design Award & Competition. Erg begrijpelijk als je het multifunctionele design ziet. De stoel kan in allerlei vormen worden vastgezet en op deze manier aangepast worden naar alle behoeften van de gebruiker. Je kunt de Exocet bijvoorbeeld als ligstoel gebruiken, als soort kruk en als tweezitter. Het design bestaat uit twee sets van elkaar verbonden houten latten die door middel van een rotatiecilinder in het midden uit elkaar kunnen bewegen. Alleen verkrijgbaar als limited edition..

Klapstoel 2.0  

Klapstoeltjes zijn altijd handig bij verjaardagen of etentjes met een grote groep. Maar mooi zijn ze meestal niet en je moet ze eigenlijk altijd opbergen. Dat hoeft niet bij de Ollie Chair. Deze houten klapstoel ziet er ingeklapt namelijk uit als een stijlvol muurpaneel. Je kunt er zelfs een afbeeldingen op laten zetten waardoor de Ollie Chair eerder op een kunstwerk lijkt. Uitgeklapt zit de stoel ook nog eens heerlijk door de golvende lijn die erin zit. De klapstoelen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en houtsoorten. Goedkoop is de Ollie Chair niet, je betaalt er per stuk zo’n 260 euro voor.

Opbergtrap 

Je ziet ‘m tegenwoordig veel in micro woningen: de opbergtrap. Hiermee wordt de onbenutte ruimte onder de trap gebruikt als boekenkast of opbergruimte. Maar je kunt de opbergblokken ook zo neerzetten dat je er een zitvlak mee creëert. Of je zet er gewoon een gezellig plantje op. Things Industries heeft een hele leuke opbergtrap gemaakt die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Je kunt er op zitten, ‘m gebruiken als trap of om spullen op te zetten. De bakken eronder gebruik je natuurlijk als opslag. Helaas alleen te bestellen in Amerika.

Van staal 

Geïnspireerd door traditioneel Engels vakmanschap en lokale ruwe materialen. Dit meubel heeft een simpel stalen design, maar kan tegelijkertijd op diverse manieren worden ingezet. Je kunt de Steel Stool gebruiken als koffietafel, boekenplank of als rek voor bijvoorbeeld de wijnflessen. De losse boxen kunnen op elkaar worden gestapeld zodat er een gehele kast ontstaat. Maar je kunt er ook gewoon één neerzetten naast de bank zodat je gemakkelijk bij je boeken en tijdschriften kunt. Als je er niets op neer wilt zitten, gebruik je ‘m gewoon als kruk.


0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 1 =

Tags:

Sanne Wolters
Sanne Wolters
Sanne Wolters is redacteur bij Elsevier Juist en schrijft stukjes voor de website én het blad.
Vorige artikel

Wedstrijd voor de 'lelijkste' honden ter wereld

Volgende artikel

De vijf leukste weekendtips!

Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

Wedstrijd voor de 'lelijkste' honden ter wereld

Afgelopen vrijdag werd in de Amerikaanse staat Californië de prijs voor de lelijkste hond uitgereikt. Want ook dit soort...

27/06/2017