De slimme hightech babykamer

Archief / Innovatie / Weet / 24/04/2017

 

Kersverse ouders willen er altijd zeker van zijn dat het goed gaat met hun kindje. Tal van hightech babymonitors geven deze ouders de zekerheid die ze nodig hebben zodat zij rustiger kunnen slapen. Ook babywearables en een slimme oplossing van autofabrikant Ford helpen daarbij.

Ouders van nu hebben de mogelijkheid om hun kindje niet alleen via geluid in de gaten te houden maar ook op beeld. De video-babyfoon van Luvion Essential kwam bij veel keuringen als beste uit de test en wordt geroemd om de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Via de videoverbinding kun je op een kleurenbeeldscherm van 3,5 inch groot checken of het goed gaat met je kindje. Verder zijn alle andere functies ook aanwezig: mogelijkheid tot afspelen van slaapliedjes, spreekfunctie en temperatuurweergave. Daarnaast kun je op de Luvion babyfoons ook extra camera’s aansluiten voor broertjes of zusjes.

De Arlo Baby is een babymonitor die ook qua uiterlijk een leuke toevoeging is aan de babykamer. De camera is er namelijk in de vorm van konijn, kat of hond. Via je smartphone kun je de beelden op je smartphone in HD bekijken en hiermee praten tegen je baby. Ook kun je via je telefoon (slaap)liedjes aanzetten of geluiden afspelen die je hebt opgenomen met je eigen stem. Voor de verlichting van de babymonitor kun je op afstand kiezen uit duizenden verschillende kleuren en variëren in lichtintensiteit en warmte. Ook geeft de monitor een overzicht van de omgevingscondities in de babykamer en houdt ie de bewegingen van je kindje bij als jij ligt te slapen.


Ook met de babymonitor Aristotle ben je altijd verbonden met je baby via je smartphone of tablet. Je kunt via de app praten tegen je kindje, een nachtlampje aanzetten en slaapliedjes en slaapgeluiden aanzetten. Met Aristotle babymonitor kun je tevens formules aan maken voor automatische acties. Zodra je baby huilt, verandert de Aristotle het licht of zet een oceaangeluid aan waar je kindje normaal gesproken rustig van wordt terwijl jij onderweg bent naar de babykamer. In de app kun je ook een logboek bijhouden van alle activiteiten en alle ontwikkelingen van je kindje.

Baby wearables

Vooral in de sportwereld en in de gezondheidszorg worden de voordelen gezien van draagbare technologie. Ook voor het meten van de eigen gezondheid worden wearables gebruikt, zoals hartslagmeters in smart watches. Voor baby’s bestaan deze technologieën ook. Zo er is de Smart Sock van Owlet een sokje dat de hartslag en de zuurstoflevels kan meten terwijl je kindje slaapt. Deze informatie wordt vervolgens in een livestream naar je smartphone gestuurd. Hierop krijg je ook meldingen zodra er iets vreemds optreedt. Het schijnt dat 83 procent van ouders die Owlet gebruiken ’s nachts beter slaapt.


De Mimo is zowel te gebruiken als wearable en losse tracker. Je kunt de schattige babytracker aan het speciale Mimo-rompertje bevestigen of aan het hoeslaken. Het apparaatje houdt je kindje in de gaten door de ademhaling, lichaamspositie en lichaamstemperatuur te monitoren. Ook houdt Mimo bij of je baby slaapt of niet. Dit alles kun je in real time volgen en je krijgt meldingen als er dingen veranderen in het normale slaappatroon. Tegenwoordig kun je Mimo ook verbinden met je Nest-thermostaat. Zodra je kindje het te warm heeft, zorgt de Nest ervoor dat de temperatuur in de babykamer daalt.

Autorit

Ouders slapen het lekkerst als ze weten dat alles goed gaat met hun baby. De verschillende babymonitors en wearables kunnen kersverse ouders de zekerheid geven die ze nodig hebben. Maar er wordt ook een hoop stress veroorzaakt als een kindje niet in slaap te krijgen is en blijft huilen. Door de vermoeidheid zijn de ouders dan vaak ten einde raad. Autofabrikant Ford heeft hier een oplossing voor bedacht: een bedje dat een autorit simuleert. Het bedje bootst de bewegingen en het motorgeluid na en kan zelfs straatverlichting simuleren. Met een app kun je zelfs het geluid en de bewegingen van je eigen auto opnemen waar je kindje rustig van wordt. Het gaat nu alleen nog om een prototype, maar Ford gaat de Max Motor Dreams in de toekomst zeker op de markt brengen.


1 Reactie

op 01/12/2017

Ik zelf heb als drukke ouder recentelijk de Arlo Baby aangeschaft. Dit is echt een uitkomst! Handige functies zoals muziek kunnen afspelen en luchtkwaliteit en temperatuur monitoren, maar ook nachtvisie zodat je altijd zicht kunt hebben op je kleintje.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + zeventien =

Tags: ,

Sanne Wolters
Sanne Wolters
Sanne Wolters is redacteur bij Elsevier Juist en schrijft stukjes voor de website én het blad.
Vorige artikel

Winnaars Sony World Photography Awards 2017

Volgende artikel

Optische illusie in de bouwkunst

Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

Winnaars Sony World Photography Awards 2017

De winnaars van de grootste fotowedstrijd ter wereld zijn bekend gemaakt. De Belgische fotograaf Frederik Buyck mag zich...

21/04/2017