Foodfestivals die je niet wilt missen

Archief / Beleef / Eten / 24/05/2017

Door: Juist
 

Het foodfestivalseizoen is weer losgebarsten. Voor wie wel eens iets anders wil dan de bekende foodtruckfestivals heeft Juist een aantal speciale festivals voor je op een rijtje gezet. Van sushi tot wijn en van raw food tot gerechten van topchefs.

Tekst: Esther Koeckhoven

Theefestival voor de liefhebber

Voor echte theeleuten wordt deze zondag de tweede editie van Dutch Tea Festival georganiseerd in Utrecht. In De Fabrique zijn zowel nieuwkomers als echte theekenners welkom. Naast het proeven van thee op de theemarkt, staat ook het combineren van thee centraal. Zo gaan thee en chocolade goed samen. Of thee met kaas.  En wist je dat thee – op water na – het meest gedronken drankje ter wereld is? Tijdens een van de workshops, kun je veel leren over de theewereld die groter is dan de theezakjescultuur die Nederland kent.  Ook worden er traditionele Chinese en Japanse theeceremonies gehouden. Hoewel het Festeaval in het teken staat van thee, is er ook gelegenheid om wat te eten.

Culinaire gerechten van topchefs

Op dit restaurantfestival maken de beste chefs van Amsterdam gerechten klaar. Het vierdaagse culinaire festival Taste of Amsterdam is de uitgelezen kans om van meerdere topkeukens iets te proeven. Naast het proeven van de gerechten kun je er kookdemonstraties bekijken, workshops volgen en struinen over de foodmarket. Ga bijvoorbeeld even langs bij het biercollege van Gulpener. Dit festival gaat vooral om eten, maar goede dranken horen daar ook bij. Er zijn cocktails en speciaal bieren verkrijgbaar, of je kiest voor een wijnproeverij. Ook is er aan de kleintjes gedacht. De schminkhoek van Feesttantes maken de feestelijke kunstwerken op ieders snoet. En er zijn speciale kinderkookworkshops. Taste of Amsterdam is van 2 tot en met 4 juni.

Wijn proeven in het bos

Het Amsterdamse Bos wordt twee weekenden in juni (9-11 juni en 16-18 juni) omgebouwd tot wijnproeverij. Laat je tijdens het Bacchus Wijnfestival verrassen door de smaak van wijn en de kennis van de sommeliers. Terwijl je een glas wijn proeft, word je ondergedompeld in het verhaal achter de smaak. Op de wijnmarkt presenteren wijnwinkels uit groot Amsterdam hun top twintig beste wijnen. Van bubbels tot wit, en ook rosé en rood zijn op de markt vertegenwoordigd. Voor de hongerigen is er een speciale foodmarket en een restaurant dat iedere dag door een andere topchef wordt gerund.

Een met de natuur op Raw Food Festival

Op dit festival draait het allemaal om raw food en de bijbehorende leefstijl waarbij zoveel mogelijk pure producten worden gebruikt zoals de natuur ze presenteert. Raw food is volledig plantaardig, gluten- en lactosevrij. Tijdens het evenement op de Boerderij Langerlust in Amsterdam kun je genieten van Colombiaanse superfoods, snacks, ontbijtmaaltijden en meer raw food-variaties. Er zijn ook workshops en receptdemonstraties van onder meer ‘The Raw Chef’ Russell James, hij maakt een Lychee Ceviche met Gerookte Cashewkaas en Colette Nickerson maakt een gazpachosoep. Ook is er een dans en zijn er diverse muziekpodia.

Speciaal festival voor sushi-fans

Tijdens het Happy Sushi Festival wordt het terrein van Strandzuid in Amsterdam in het laatste weekend van juli omgetoverd tot sushiwereld. Als echte sushi-fan kun je genieten van verse sushi burgers, wraps, poké bowls en meer. De gerechten worden klaargemaakt door sterrenkoks van ruim vijftig sushi restaurants. Ondertussen spelen bandjes en dj’s spelen live en draaien live muziek. Dj’s als The Happy Feelings, Dave Roelvink en Alamaison komen draaien. Kijk voor de hele line-up op de site. Net als in de sushirestaurants kun je er ook een all you can eat-arrangement krijgen.

 


0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 4 =

Tags: ,Vorige artikel

De meest bezochte locaties door Instagrammers

Volgende artikel

De vijf leukste weekendtips

Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

De meest bezochte locaties door Instagrammers

Instagram is een goede graadmeter voor de meest bezochte attracties. Met hashtags geven Instagrammers aan waar ze zijn geweest...

24/05/2017