Wedstrijd voor de ‘lelijkste’ honden ter wereld

Archief / Beleef / Cultuur / Foto's / 27/06/2017

 

Afgelopen vrijdag werd in de Amerikaanse staat Californië de prijs voor de lelijkste hond uitgereikt. Want ook dit soort honden zijn enorm trouwe viervoeters. Juist bracht de competitie in beeld.

Bulhond Martha rust uit op het podium na het winnen van de World’s Ugliest Dog Context. Justin Sullivan/Getty Images/AFP Josie, een Chinese kuifhond, wordt omhoog gehouden tijdens de World’s Ugliest Dog Competition. 
AFP PHOTO / JOSH EDELSON Shirley Zindler met hond Martha, de winnaar van de World’s Ugliest Dog Competition.
AFP PHOTO / JOSH EDELSON Chinese kuifhond Chase kijkt rond tijdens de World’s Ugliest Dog contest.  
 Justin Sullivan/Getty Images/AFP Hond Rascal wordt door zijn baasje tegengehouden als hij van de jurytafel af wilt springen. 
AFP PHOTO / JOSH EDELSON Chinese kuifhond Jake draagt een luier om zijn permanente erectie te verbergen. 
AFP PHOTO / JOSH EDELSON Winnares Martha schudt water van haar kop af.
AFP PHOTO / JOSH EDELSON De Chinese kuifhond Josie loopt over de rode loper voor de start van de World’s Ugliest Dog Competiton. 
AFP PHOTO / JOSH EDELSON Deelnemers staan op het podium tijdens het uitreiken van de awards.
AFP PHOTO / JOSH EDELSON 
Chihuahua Precious staat oog in oog met winnares bulhond Martha.
AFP PHOTO / JOSH EDELSON Baasje Jon Adler presenteert zijn Chinese kuifhond Icky tijdens de World’s Ugliest Dog Competition.
AFP PHOTO / JOSH EDELSON Hond Precious won de Spirit Award voor het maatschappelijke werk dat ze samen met haar baasje doet. EPA/MONICA M. DAVEY Een Chinese kuifhond Josie uit Tuscon (Arizona) draagt een ketting tijdens het poseren.  
EPA/MONICA M. DAVEY
<
>
De Chinese kuifhond Josie loopt over de rode loper voor de start van de World’s Ugliest Dog Competiton. AFP PHOTO / JOSH EDELSON

Winnaar van de World’s Ugliest Dog Contest was bulhond Martha. Ze wist dertien andere straathonden te verslaan en won een geldbedrag van 1.500 dollar en een reisje naar New York voor een tv-optreden. Martha was door vorige eigenaren mishandeld en uiteindelijk gered door het Dogwood Animal Rescue Project. Na drie operaties werd Martha geadopteerd door haar huidige baasje. Niet alleen haar rode ogen maar ook haar wangen zorgden ervoor dat ze werd gekozen als de ‘lelijkste’ hond ter wereld.

Bewustwording 

De World’s Ugliest Dog Contest wordt jaarlijks georganiseerd door de Sonoma Marin Fair in de Californische plaats Petaluma. Met de wedstrijd probeert de organisatie bewustwording te creëren voor de adoptie van honden. Want ondanks de lichamelijke mankementen en oneffenheden zijn ook dit soort honden een heel fijn gezelschap en worden ze je meest trouwe maatje.


0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − zeven =

Tags: , ,

Sanne Wolters
Sanne Wolters
Sanne Wolters is redacteur bij Elsevier Juist en schrijft stukjes voor de website én het blad.
Vorige artikel

De vijf leukste weekendtips!

Volgende artikel

Multifunctioneel design

Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

De vijf leukste weekendtips!

Elke vrijdag verzamelt Juist de vijf leukste culturele uitjes voor je weekend. En er is goed nieuws: theaterfestival de Parade...

22/06/2017