De vijf leukste weekendtips!

Geen categorie / 10/08/2017

 

Nog geen plannen voor aankomend weekend? Geen paniek, Juist verzamelde speciaal voor jou de vijf leukste weekendtips. Zo kun je onder meer het Grachtenfestival in Amsterdam bezoeken, naar een bijzondere tentoonstelling in het Noordbrabants Museum of naar Huntenpop in Ulft. 

1. Grachtenfestival

Vanaf vandaag is het weer tijd voor het Grachtenfestival in Amsterdam. Ruim een week lang verrassen jonge musici van over de hele wereld je met hun muziek. Het locatie is de binnenstad van Amsterdam. Dit maakt het Grachtenfestival tot een erg toegankelijk evenement. Op het programma staat klassieke muziek uitgevoerd op hoogstaand niveau. Zaterdag kun je tijdens de Sax & The City-sessies ook genieten van jazzmuziek en moderne lichte muziek. Ook wordt dan het Junior Grachtenfestival voor musici tot twaalf jaar gehouden. Het Grachtenfestival duurt nog tot en met 20 augustus.

2. Internationaal Vuurwerk Festival

ANP EVERT JAN DANIELS

Vanaf het strand en de boulevard van Scheveningen kun je dit weekend spectaculaire vuurwerkshows gaan zien. Tijdens het Vuurwerkfestival Scheveningen presenteren verschillende landen hun mooiste vuurwerk voor de kust van Den Haag. Dit weekend is de aftrap van het evenement. Het is dan de beurt aan China en Frankrijk. De ponton waar vanaf het vuurwerk wordt afgestoken ligt ter hoogte van het Kurhaus hotel. Na afloop van het festival (19 augustus) bepaalt een jury welk land de mooiste vuurwerkshow heeft weggegeven.

3. Chiharu Shiota

Foto: Sunhi Mang

Het Noordbrabants Museum toont werk van de Japanse kunstenaar Chiharu Shiota (Osaka, 1972). In 2015 was ze de sensatie van de 56ste Biënnale van Venetië met haar installatie The Key in the Hand. Dit is Chiharu Shiota’s eerste solotentoonstelling in Nederland en biedt een retrospectief overzicht van haar oeuvre. Een speciaal op maat gemaakte versie van haar installatie Uncertain Journey, een gigantische web-installatie gemaakt van 2.000 bollen rood wol, vormt het hoogtepunt. In totaal worden er 24 werken geëxposeerd. De Chiharu Shiota-tentoonstelling is er nog tot en met 15 oktober.

4. Huntenpop

In het Gelderse Ulft kun je dit weekend Huntenpop bezoeken. Een jaarlijks terugkerend tweedaags muziekfestival dat dit jaar voor de 28e keer wordt georganiseerd. Tijdens Huntenpop kun je genieten van allerlei muziekstijlen. Zo is er pop, rock, dance, folk, hiphop en singersongwritermuziek. De line-up bestaat uit een aantal grote namen. Onder meer de Nederlandse bands Kensington, Chef’ Special en Rondé treden op. Maar ook Blaudzun, Kraantje Pappie, Bökkers en Paul Elstak zijn van de partij.

5. Maastricht aan Tafel

In het altijd gezellige Maastricht is het culinaire event Maastricht aan Tafel begonnen. Tijdens deze dagen kun je bij diverse restaurants genieten van een driegangenmenu voor het symbolische bedrag van 25,55 euro. Elke 55 eurocent gaat naar het goede doel. Je kunt onder meer kiezen uit mediterraanse gerechten, streek gebonden lekkernijen en Aziatische specialiteiten. Naast tafelen kun je tijdens Maastricht aan Tafel ook bij diverse cafés en wijnbar terecht voor een Borrel & Bite voor slechts 11,55 euro.


0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vier =

Tags: , ,

Sanne Wolters
Sanne Wolters
Sanne Wolters is redacteur bij Elsevier Juist en schrijft stukjes voor de website én het blad.
Vorige artikel

Smart mobility voor slimme en veilige wegen

Volgende artikel

'Koffie is een rijke schimmelbodem'

Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

Smart mobility voor slimme en veilige wegen

Slimme technologieën worden ingezet om de bereikbaarheid, doorstroming en leefbaarheid in stedelijke gebieden te verbeteren....

10/08/2017