Weekendtips 12 en 13 november

Beleef / Cultuur / 10/11/2016

 

Juist verzamelt wekelijks de vijf leukste weekendtips. Zo kun je deze keer onder meer naar een verrassende tentoonstelling in het Noordbrabants Museum, naar een verzamelaarsbeurs en een voorstelling met Tjitske Reidinga in de hoofdrol.

 

1. GLOW Eindhoven

GLOW 2014, Augustijnenkerk, Casa Magica; Transcendent Flow. © Claus Langer

GLOW 2014, Augustijnenkerk, Casa Magica; Transcendent Flow. © Claus Langer

Dit weekend vormt het startpunt van het lichtkunstfestival GLOW. Zo’n veertig kunstenares tonen in Eindhoven hun lichtinstallaties en lichtprojecties. Toeschouwers krijgen hierdoor een verrassend nieuwe kijk op de stad. Door de speciale looproute te volgen kom je vanzelf langs alle lichtkunstprojecten. Omdat Eindhoven een pioniersstad en kweekvijver is voor creatief, kunstzinnig en technisch talent laat GLOW ook een aantal nieuwe projecten zien van jonge kunstenaars. Het evenement is vrij toegankelijk.

2. Claire Morgan – The Sound of Silence

2011, Distelzaden, blauwe bromvliegen, uil (taxidermie), nylon, lood, acryl, 240 x 150 x 150 cm (3x), © Claire Morgan, Foto: Claire Morgan, Courtesy Galerie Karsten Greve Köln, Paris, St. Moritz

2011, Distelzaden, blauwe bromvliegen, uil (taxidermie), nylon, lood, acryl, 240 x 150 x 150 cm (3x), © Claire Morgan, Foto: Claire Morgan, Courtesy Galerie Karsten Greve Köln, Paris, St. Moritz

In het Noordbrabants Museum in Den Bosch is een bijzondere tentoonstelling te zien van de jong Ierse kunstenares Claire Morgan. Het is haar eerste solotentoonstelling in een museum, maar ze gaf al eerder succesvolle presentaties in het buitenland. De tentoonstelling heet The Sound of Silence en laat de kwetsbare verhouding tussen de mens en zijn natuurlijke leefomgeving zien. Er zijn onder meer dieren te zien in een verstilde beweging die lijken te vallen, te springen of te vliegen. De tentoonstelling is nog tot en met 9 januari te zien.

3. DeLaMar Theater: Palm Springs


Dit weekend kun je naar een nieuwe voorstelling in het DeLaMar Theater: Palm Springs. Het stuk is van dezelfde makers als de voorstelling Sophie die vorig jaar met veel succes werd gespeeld en Tjitske Reidinga een nominatie voor de Theo d’Or opleverde. Ook deze keer speelt Reidinga de hoofdrol. Palm Springs is een klassiek Amerikaans familiedrama dat gaat over een door de politiek verscheurde familie met een duister en explosief geheim dat iedereen verrast. Zaterdagavond en zondagmiddag kun je de voorstelling gaan bezoeken.

4. Verzamelaarsbeurs 

vintage-beurs-2016-04-115
In de Jaarbeurs in Utrecht vind je dit weekend Europa’s grootste vintagebeurs. Op de VerzamelaarsJaarbeurs staan ruim 2.000 stands met onder meer meubels, vintage fashion, glaswerk, curiosa en kinderspeelgoed. Dit jaar wordt er extra aandacht geschonken aan Nederlandse musicals vanaf 1900 met een grote expositie met bijzondere spullen. Ook is er aandacht voor de overleden popicoon Prince. Er is een overzichtstentoonstelling over zijn muziek te zien en je kunt op de beurs zeldzame uitgaves van zijn muziek kopen.

5. MOMIX – Alchemia

Het beroemde Amerikaanse dansgezelschap MOMIX heeft een voorstelling in de Nederlandse theater: Alchemia. Het gaat over een magische droomwereld waarin realiteit overgaat in fantasie en gedachten zich vertalen naar mysteries. De dansers worden in het stuk echte acrobaten. Aarde, wind, water en vuur spelen een centrale rol in Alchemia. Het resultaat is dans en acrobatiek en een choreografie op hoog niveau. De voorstelling is zondag te zien in het Orpheus theater in Apeldoorn.


0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 5 =

Tags: , ,

Sanne Wolters
Sanne Wolters
Sanne Wolters is redacteur bij Elsevier Juist en schrijft stukjes voor de website én het blad.
Vorige artikel

Spirituele rugbyer tussen de wijnstokken

Volgende artikel

succes

Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

Spirituele rugbyer tussen de wijnstokken

Oud-rugbyer en overtuigd antroposoof Gérard Bertrand haalde de Languedoc-wijnen uit het verdomhoekje. Dat ging niet zonder...

09/11/2016