Weekendtips 18 en 19 februari

Geen categorie / 16/02/2017

 

Ook voor dit weekend selecteerde Juist de vijf leukste weekendtips. Zo kun je onder meer onderuit zakken bij de première van de voorstelling Nieuw Geld of de beste persfoto’s van 2016 bewonderen.

 

1. Monumentaal

In Stadstheater Arnhem kan je deze zaterdag de dansvoorstelling Monumentaal van Introdans gaan zien. Dit is het tweede programma van de vierluik van Introdans. Zo zullen de dansers het stuk Memory of a Shape van de Nederlandse choreografe Regina van Berkel opvoeren. Muziek wordt verzorgd door de Nederlandse componist Theo Verbey, de videobeelden komen van Dietmar Janeck en er is een prachtig historische decor te zien.

2. The Maker Market

Dit weekend heeft The Maker Market in de Hallen in Amsterdam plaats. Na succes van de Local Goods Market kun je op The Maker Market diverse designs vinden van lokale merken, ontwerpers en makers uit Amsterdam en omstreken. Denk bijvoorbeeld aan de leren handgemaakte producten van Studio Cosima of de prachtige live-art illustraties van Charlotte van Greeven. Naast de vele hippe designs is er ook pindakaas van Nutorious peanut butter of Dutch Old Fashioned whiskey van Stad&Vat.

3. Nieuw Geld


Deze zaterdag zal de première van het toneelstuk Nieuw Geld in de Stadsschouwburg in Haarlem plaatshebben. Victor Löw – onder meer bekend van De Verleiders en Advocaat van de Duivel – en Vera Mann zullen te zien zijn in het stuk van regisseur en schrijver Peter de Baan. Neem een kijkje in de harde wereld van bedrijfsovernames waarin de koele Jan meer dan alleen zijn vrouw Karin dreigt te verliezen.

4.  Zilveren Camera

In Museum Hilversum kan je dit weekend de beste persfoto’s bekijken in de tentoonstelling Canon Zilveren Camera 2016. De Zilveren Camera is de belangrijkste prijs voor de beste Nederlandse nieuwsfotograaf van afgelopen jaar. Kom langs en krijg een poster van je favoriete foto mee naar huis. Parallel aan deze tentoonstelling loopt het eerbetoon aan de in Libië omgekomen fotojournalist Jeroen Oerlemans, een van Nederlands meest ervaren conflictfotografen. De tentoonstellingen lopen tot en met 12 maart.

5. Nadia Reid


Deze zaterdag kan je genieten van de liedjes van de Nieuw-Zeelandse singer-songwriter Nadia Reid in TrivoliVredenburg in Utrecht. In haar melancholische akoestische spel klinken niet alleen invloeden van folk uit de jaren zestig door, maar is ook een vleugje van country, blues en jazz hoorbaar. Laat je verassen door deze jonge zangeres met haar dromerige folksongs in de intieme setting in Cloud Nine.

 


0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 × drie =

Tags:

Myrthe van Gils
Myrthe van Gils
Myrthe van Gils is redacteur bij Elsevier Juist. Ze heeft Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd en rondt momenteel de Master Journalistiek aan de Vrije Universiteit af.
Vorige artikel

Wereldburger: Ierland

Volgende artikel

Voedselinnovators tegen klimaatverandering

Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

Wereldburger: Ierland

Dana de Moel (24) werkt nu drie jaar in Ierland. Bij The Shelbourne Hotel. Ze klom daar op van Reservation Sales Agent naar...

16/02/2017