Weekendtips 28 en 29 mei

Geen categorie / 26/05/2016

 

Juist zette weer de vijf leukste weekendtips voor komend weekend voor je op een rij. Zo kun je naar de Indische Tong Tong Fair in Den Haag, naar de zomermusical In de ban van Broadway of naar Amersfoort Jazz. 

 

In de ban van Broadway

Foto: Leo van Velzen.

Foto: Leo van Velzen.

In het DeLaMar Theater is deze zomer weer een zomerkomedie te zien. Na vier succesvolle zomerproducties is er dit jaar de voorstelling In de ban van Broadway. Het is een grootse en grappige zomermusical over afgunst achter de schermen van de beroemdste theaterstraat ter wereld. Loes Luca en Tjitske Reidinga spelen de hoofdrollen en zijn in het stuk twee komische diva’s. Regisseur van In de ban van Broadway is Pieter Kramer. Je kunt de voorstelling zaterdagavond en zondagmiddag gaan zien.

Tong Tong Fair 

Tong tong fair2

Dit weekend in Den Haag de 58e editie van de Tong Tong Fair. Een evenement dat in het teken staat van de Indische cultuur. Je vindt er de Grand Paras beurs waar je onder meer prachtige hebbedingen, curiosa, kunst, sieraden en kruiden en specerijen kunt kopen. Daarnaast is er een Indonesië-Paviljoen, waar standhouders uit Indonesië hun kraampjes hebben. In de Eetwijk kun je genieten van lekkernijen van tientallen Aziatische restaurants. Tijdens de Tong Tong Fair heeft ook het internationale Tong Tong Festival plaats, met een divers cultureel programma. De fair duurt nog tot en met 5 juni.

Amersfoort Jazz

Foto: Hester Doove

Foto: Hester Doove

 

Dit weekend staat Amersfoort in het teken van jazz en wereldmuziek. Tijdens Amersfoort Jazz kun je genieten van tal van optreden van muzikanten uit binnen- en buitenland. In totaal worden er 49 concerten gegeven op vele podia in de historische binnenstad. Zangeres Izaline Calister is dit jaar de Artist in Residence, ze zal op verschillende momenten optreden. Daarnaast zijn Sabrina Starke en Ntjam Rosie met een blazersensemble ook te zien. Het focusland is dit jaar Zuid-Afrika, daarom zullen er ook Zuid-Afrikaanse artiesten over komen naar Nederland. Amersfoort Jazz is zaterdag de hele dag en zondagmiddag.

 

Stadsfestival Op z’n Rotterdams

blog-img_20150424opznrotterdams

Tot en met zondag heeft in Rotterdam het Stadsfestival Op z’n Rotterdams plaats. Het centrum van de havenstad zal drie dagen lang in teken staan van mode, eten, theater, kunst en muziek. Op zeven verschillende locaties is wat te doen. Zo is er in de Koopgoot de Kookgoot en verandert de Lijnbaan tijdelijk in de Rotterdamse Ramblas met straatartiesten. Je kunt ook Azië aan de Maas bezoeken voor exotische hapjes en Aziatische optredens. In de markante Markthal zijn ook optredens van tal van muzikanten. Voor de kunstliefhebbers is er een kunstroute langs levensgrote Rotterdamse Iconen, ofwel herkenbare gebouwen uit de stad.

Museumnacht Leiden

Museumnacht visual

Zaterdag kun je naar de Museumnacht in Leiden. Negen deelnemende musea zullen een spectaculair programma presenteren tijdens deze nacht. Onder meer zullen de Hortus Botanicus, Rijksmuseum van Oudheden en Museum Volkenkunde geopend zijn. Ook CORPUS en Naturalis hebben een speciale expositie in de binnenstad. Het thema van de achtste editie van Museumnacht Leiden is Mysterie. Het idee is dan ook dat je tijdens de nacht op ontdekkingstocht gaat naar alle culturele bezienswaardigheden via het Nachtpad, een bijzondere lichtroute die je door de stad leidt.

 


0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

vier + 1 =

Tags: , ,

Sanne Wolters
Sanne Wolters
Sanne Wolters is redacteur bij Elsevier Juist en schrijft stukjes voor de website én het blad.
Vorige artikel

In gesprek met Peerby

Volgende artikel

Juist 29

Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

In gesprek met Peerby

Spullen hebben we in overvloed en het meeste gebruiken we slechts enkele keren per jaar. Waarom lenen we niet wat vaker iets...

26/05/2016