Yoghurt-honing ijsjes met fruitswirls

Archief / Beleef / Eten / 06/07/2017

 

De temperaturen stijgen, dus tijd voor ijs! Maak deze zomer je ijsjes zelf. Erg makkelijk én ontzettend lekker. Probeer dit recept eens met delicious. jam. Hiermee worden je zelfgemaakte roomijsjes met honing en yoghurt heerlijk fris.  

 

yoghurt-honing ijsjes met fruitswirls

± 8 ijsjes à 90 ml

300 ml Griekse yoghurt
80 g vloeibare honing
200 ml slagroom
150 g jam (delicious. frambozen, delicious. braam-appel of delicious. perzik-rode bes)

topping

80 g geschaafde kokos
75 g gehakte cruesli of 50 g chocoladestrooisel
ook nodig: 8 ijslolly vormpjes, inh. ± 90 ml

Meng in een kom de yoghurt met de honing. Klop in een ander ruime kom de slagroom stijf. Spatel de yoghurt door de slagroom. Roer de jam los met 50 ml koud water. Spoel de ijslollyvormpjes met koud water en schep er om en om wat jam en wat van het yoghurtmengsel in. Begin met de jam. Roer met de achterkant van een theelepeltje even door in de vormpjes om ze te marmeren en laat in vriezer ± 4 uur, maar liever 1 nacht bevriezen.

Haal de ijsjes uit de vorm en rol de bovenkant door de topping. Druk goed aan en laat de lollies weer even ± 30 min. in de vriezer helemaal bevriezen.

Bereiden ± 15 min. / invriezen ± 4,5 uur

RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE STYLING EN FOODSTYING STUDIO PHILIPPI










0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + zestien =

Tags: ,

Sanne Wolters
Sanne Wolters

Sanne Wolters is redacteur bij Elsevier Juist en schrijft stukjes voor de website én het blad.





Vorige artikel

BigPicture: indrukwekkende natuurfotografie

Volgende artikel

Telefoons zonder schuldgevoel





Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

BigPicture: indrukwekkende natuurfotografie

De winnaars van de BigPicture Natural World Photography Competition zijn bekend. Bizarre, bijzondere en prachtige natuurbeelden...

06/07/2017