5x films die je moet zien in november

Archief / Beleef / Cultuur / 31/10/2017

Door: Joos Levie
 

Elke maand verzamelt Juist Magazine vijf films die je niet mag missen. Met deze maand onder meer The Square, winnaar van de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes en het tweede deel van de documentaire An Inconveniant Truth 

 

1. Murder on the Orient Express

De verfilming van het wereldberoemde boek van Agatha Christie uit 1934. Dertien reizigers bevinden zich in een lastig parket als er in hun trein een lijk wordt gevonden. Wie van hen heeft de moord gepleegd? De film heeft een waanzinnige sterrencast: onder meer Judi Dench, Willem Dafoe, Penélope Cruz, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer én Nederlandse acteur Marwan Kenzari als conducteur. Kenneth Branagh regisseerde de film en vertolkt zelf de rol van detective Hercule Poirot.

2. The Square

Deze satire over de kunstwereld van Zweedse regisseur Ruben Östlund (Turist, Force Majeure) won dit jaar de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. Het verhaal gaat over Christian, succesvol en invloedrijk als curator in een museum voor hedendaagse kunst in Stockholm. Hij wordt gedwongen eens goed naar zichzelf en zijn geloofwaardigheid te kijken als twee gebeurtenissen plotseling zijn succesvolle carrière op het spel zetten. Met onder meer Elisabeth Moss en Dominic West.

3. David Lynch: The Art Life (documentaire)

In deze documentaire spreekt ’s werelds bekendste surrealistische regisseur, denk aan Blue Velvet, Twin Peaks en Mulholland Drive, over zijn leven voordat hij filmmaker werd. Naast cineast is Lynch ook muzikant, kunstenaar en koffie-expert. Door middel van fotoboeken en familiefilmpjes laat de documentaire een unieke kant van Lynch zien, deze film is dan ook een must-see voor fans van zijn oeuvre.

4. Le Fidèle

Een nieuw misdaaddrama van Michaël Roskam (Rundskop), over de relatie tussen overvaller Gino (Matthias Schoenaerts) en autocoureur Bénédicte (Adèle Exarchopoulos). Gino draagt een geheim met zich mee. Hoe meer hij dit probeert te verbergen, hoe dieper hij in de problemen verzeild geraakt en hoe zwaarder hun liefde op de proef wordt gesteld.

5. An Inconveniant Truth deel 2

De Amerikaanse documentaire over klimaatverandering An Inconveniant Truth van voormalig vicepresident Al Gore won een Oscar in 2006. De film werd geprezen door veel wetenschappers en politici, en bekritiseerd door klimaatsceptici. Nu is er een vervolg, een overzicht van wat er de afgelopen 10 jaar is gebeurd en waar nog veel gedaan zal moeten worden.

 

 


1 Reactie

op 07/11/2017

Gaaf! Ben vooral erg benieuwd naar die documentaire over David Lynch, een van mijn favo regisseurs.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 18 =

Tags: ,Vorige artikel

Nature Photographer of the Year 2017: luchtfoto's

Volgende artikel

Beleef dé topskigebieden van Oostenrijk

Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

Nature Photographer of the Year 2017: luchtfoto's

De 'Nature Photographer of the Year' wedstrijd die National Geographic jaarlijks organiseert zijn de Academy Awards voor...

30/10/2017