5x films die je moet zien in december

Beleef / Cultuur / 02/12/2017

Door: Juist
 

Elke maand verzamelt Juist Magazine vijf films die je niet mag missen. Met deze maand onder meer een nieuwe film van Woody Allen en een The Disaster Artist, een waargebeurd verhaal over twee jongens die de allerslechtste film ooit maakten. 

 

1. Final Portrait

Briljant acteur Geoffrey Rush speelt de Zweedse schilder en beeldend kunstenaar Alberto Giacometti. Hij wil een schilderij maken van zijn Amerikaanse vriend James, en beloofd dat het maar een paar uur zal duren. Het tegendeel blijkt waar. Een paar uur worden dagen, en dagen worden weken. James vraagt zich af waar hij aan is begonnen en het is niet zeker of het portret ooit af zal komen. Geregisseerd door Stanley Tucci.

2. Wonder Wheel

Een nieuwe dramafilm van Woody Allen, met onder meer Justin Timberlake, Kate Winslet en Jim Belushi. De film speelt zich af op Coney Island (New York) in de jaren 50. Winslet speelt de vrouw van een carouseleigenaar met een drankprobleem. Ze valt voor de charmes van strandwacht Mickey (Timberlake). Na jaren duikt opeens de vervreemde dochter van haar man op, die op de vlucht is voor de maffia. Ook zij gaat achter Mickey aan, wat Ginny langzaam tot een zenuwinzinking drijft.

3. Thelma

Een thriller over Thelma, een jonge Noorse vrouw die verliefd wordt op een medestudente en er zo achter komt dat ze bijzondere krachten bezit. Ze weet niet hoe ze deze krachten onder controle moet houden. Geregisseerd door Joachim Trier die ook Louder than Bombs en Oslo, August 31st  maakte. De film is de Noorse inzending voor ‘Best Foreign Language Film’ tijdens de Oscars in 2018.

4. The Disaster Artist

Deze film is het waargebeurde verhaal over het maken van de cultfilm The Room, wat ook wel bekend staat als de allerslechtste film allertijden. James Franco speelt de excentrieke Tommy Wiseau, en zijn broer Dave Franco vertolkt de rol van Greg Sestero. Wiseau en Sistero ontmoeten elkaar tijdens een acteercursus en besluiten samen een film te maken. De film pakt zo dramatisch slecht uit, dat de scenes en dialogen onbedoeld tot een hilarisch resultaat leiden.

5. On Body and Soul

De Hongaarse komedie over de ontluikende liefde tussen de jonge Maria, controleur in een slachthuis in Boedapest en de oudere financieel directeur van het bedrijf genaamd Endre. De film werd tijdens het filmfestival van Berlijn gekroond tot Beste Film.

 


0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht − zes =

Tags: , ,Vorige artikel

Weekendtips 2 en 3 december

Volgende artikel

Column Fleuriëtte: Vrouwen aan de top

Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

Weekendtips 2 en 3 december

Iedere week verzamelt Juist Magazine de vijf leukste culturele weekendtips. Dit weekend kun je onder meer naar de tentoonstelling...

30/11/2017