5X films die je moet zien in oktober

Archief / Beleef / Cultuur / 03/10/2017

Door: Joos Levie
 

Elke maand verzamelt Juist Magazine vijf films die je niet mag missen. Met deze maand: Sylvia Hoeks in een nieuwe Hollywood blockbuster en de nieuwste film van Kathryn Bigelow. Zij won als eerste vrouw ooit een Oscar voor Beste Regie in 2010

1. Blade Runner 2049

In Juist Magazine #42 kon je alles lezen over het lezen en de carrière van Sylvia Hoeks, de Nederlandse actrice die naast Ryan Gosling en Harrison Ford speelt in deze spannende science-fictionfilm. Het verhaal is het vervolg op de klassieker uit 1982. In Blade Runner 2049 ontdekt een nieuwe ‘blade runner’, politieagent K (Ryan Gosling) een lang verborgen geheim dat totale chaos kan veroorzaken. K’s ontdekking leidt tot een speurtocht naar de voormalige ‘blade runner’ Rick Deckard (Harrison Ford), die al dertig jaar vermist wordt.

2. Borg  vs. McEnroe

Een tennisfilm die niet alleen bij liefhebbers van de sport in de smaak zal vallen. Borg vs McEnroe gaat over de legendarische Wimbledon finale in 1980 tussen Björn Borg, op dat moment nummer één op de wereldranglijst, en diens grootste rivaal, de jonge en getalenteerde John McEnroe.  Met Stellan Skarsgård als Borg en Shia LeBeouf die de rol van McEnroe vertolkt.

3. Detroit

Met haar film The Hurt Locker over de oorlog in Irak won regisseuse Kathryn Bigelow in 2010 als eerste vrouw ooit een Oscar. Reden genoeg om haar nieuwste film Detroit ook te gaan bekijken. Wederom is het geen licht thema: de film speelt zich af in het Detroit van 1967, waar rassenrellen de straten tot oorlogsgebied maakte en de politie zeer corrupt was.

4. Documentaire: We Margiela

Documentaires over modehuizen zijn vaak een enorm succes. Grote modehuizen als Chanel en Christian Dior gaven al eerder een kijkje achter de schermen van het doorgaans geheime ontwerpproces. In deze documentaire wordt samen met een van de oprichters gekeken naar de ontstaansgeschiedenis van het Vlaamse modehuis Maison Martin Margiela. Ondanks het feit dat de ontwerper en het team in complete anonimiteit werkten, wist het modehuis uit te groeien tot een van de meest bekende, radicale en invloedrijke modehuizen van de twintigste eeuw.

5. Loving Vincent

Dit is waarschijnlijk de meest bijzondere film van deze maand: Loving Vincent is namelijk de eerste geschilderde speelfilm ooit, en gaat over het leven en de mysterieuze de dood van Vincent van Gogh. De schilder pleegde zelfmoord, maar zijn motieven bleven raadselachtig. In dit verhaal gaat Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.

 

 

 

 


0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 − 2 =

Tags: , ,Vorige artikel

De mooiste natuurfoto's uit Europa

Volgende artikel

De fiets wordt flitsend

Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

De mooiste natuurfoto's uit Europa

De Europese natuur kan prachtige plaatjes opleveren, zo laat de 'European Treasures of Nature' fotowedstrijd zien. Bekijk...

02/10/2017