5x films die je moet zien in september

Archief / Beleef / Cultuur / 04/09/2017

 

Elke maand verzamelt Juist vijf must-see films. Zo kun je in september naar een nieuwe, spannende Tom Cruise-film. Of naar de bijzondere openingsfilm van het Nederlands Film Festival. En voor Disneyfans is september de maand om jouw favoriete Disneyfilm nog een keer te zien.  

1. American Made

De film American Made is gebaseerd op het bizarre en waargebeurde verhaal van piloot Barry Seal die in de jaren tachtig voor de CIA aan de slag gaat als drugskoerier. Het wordt uiteindelijk één van de grootste geheime operaties uit de Amerikaanse geschiedenis. Gaandeweg wordt duidelijk dat het hier niet om een heldenepos gaat maar om een duistere versie van de Amerikaanse droom. Tom Cruise speelt de rol van Barry Seal.

2. Una Mujer Fantástica

Una Mujer Fantástica is de nieuwste film van de Chileense filmmaker Sebastián Lelio. In de film staat de transseksuele Marina centraal. Als haar twintig jaar oudere vriend Orlando plots overlijdt, komt het leven van Marina op z’n kop te staan. In haar omgeving is men argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Orlando’s familie sluit haar volledig buiten en ze is niet welkom op de begrafenis. Gelukkig laat Marina zich niet zo maar buiten spel zetten.

3. Tulipani  

Op 20 september wordt het Nederlands Film Festival geopend met de film Tulipani. Het is de nieuwste film van Oscar- en Gouden Kalf-winnaar Mike van Diem (o.a. van Karakter, 1998; De Suprise, 2015). Tulipani gaat over een Zeeuwse boer (Gijs Naber) die na de watersnoodramp in 1953 naar Zuid-Italië fietst. Daar weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. In de film spelen zowel Nederlandse, Italiaanse als Canadese acteurs.

4. Disneyweken

Tijdens de Pathé Disneyweken worden een aantal oude Disney-klassiekers weer op het grote doek getoond. De kans dus om jouw favoriete Disneyfilm nog een keer te zien. Dit keer zijn het de films The Jungle Book, Wall-E, 101 Dalmatiërs en Pocahontas. De films worden zowel in de originele Engels gesproken versie als de Nederlandse versie vertoond.

5. Documentaire – Up to Norway

In het Omniversum in Den Haag kun je donderdagavond (7 september) een interessante documentaire gaan zien van de organisatie By the Ocean we Unite. De organisatie zet zich in voor een plasticvrije oceaan. In de documentaire van Anouk van de Beek zie je By the Ocean we Unite aan het werk tijdens de eerste zeilexpeditie van Nederland naar Noorwegen. Later op de avond is de film Under the Sea van het Omniversum zelf nog te zien.


1 Reactie

op 10/11/2017

Leuke filmtips! Ik ben altijd wel fan van Tom Cruise. Je mag vinden wat je wil over al die Scientology verhalen, de man zorgt altijd wel voor een vermakelijk avondje uit! Daarnaast ook leuk dat alle Disney-klassiekers weer worden vertoond. Ongetwijfeld heeft dat te maken met alle live action reboots van de Disney klassiekers die nu ieder jaar worden uitgebracht.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − zeventien =

Tags: ,

Sanne Wolters
Sanne Wolters
Sanne Wolters is redacteur bij Elsevier Juist en schrijft stukjes voor de website én het blad.
Vorige artikel

De mooiste Europese fietsbestemmingen

Volgende artikel

Finalisten van de EyeEm Awards

Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

De mooiste Europese fietsbestemmingen

Een fietsvakantie saai? Absoluut niet. Het is juist dé manier om optimaal te kunnen genieten van de omgeving. Juist verzamelde...

01/09/2017