5x filmtips voor januari

Archief / Cultuur / 02/01/2018

Door: Juist
 

Bekijk nu de filmtips voor de maand januari. Met Downsizing, waar Matt Damon maar 13 centimeter groot is en Bar Bahar, een film over vrijgevochten jonge Palestijnse meisjes in een conservatieve samenleving

1. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Een zwarte filmkomedie van regisseur Martin McDonagh. Mildred Hayes (Frances McDormand) besluit radicale stappen te ondernemen: zeven maanden na de brute moord op haar tienerdochter is de dader nog niet gevonden. Ze laat drie grote reclameborden plaatsen langs de weg naar haar woonplaats, waarop de vraag staat waarom er nog niemand opgepakt is, direct gericht aan de sheriff William Willoughby (Woody Harrelson). Ze krijgt haar zin: lokale media pikt haar zaak op en de boel lijkt in beweging te komen.

2. Downsizing

In deze film, met Matt Damon en Kristen Wiig, verzinnen Noorse wetenschappers een interessante oplossing voor overbevolking. Het idee is om de wereldbevolking te laten krimpen, tot alle mensen nog maar 13 centimeter lang kunnen worden. In 200 jaar zou dit wereldwijd ingevoerd moeten zijn. Het echtpaar Paul (Damon) en Audrey (Wiig) besluiten hun hectische leven achter zich te laten en zich aan te sluiten bij de community van minimensjes.

3. You Were Never Really Here

Joe (Joaquin Phoenix) is een getraumatiseerde oorlogsveteraan die gekweld wordt door zijn verleden. Hij krijgt de opdracht om de minderjarige dochter van een bekende politicus op te sporen. Hij vindt haar in een bordeel in New York en in zijn poging haar te redden raakt hij verstrikt in een web van macht en corruptie. De film werd geregisseerd door Lynne Ramsay, die ook We Need to Talk About Kevin maakte.

4. Bar Bahar

Een Israëlische versie van Sex and the City. Palestijnse regisseuse Maysaloun Hamoud laat 3 moderne Palestijnse vrouwen zien in deze film, die zich afspeelt in Tel Aviv. Bar Bahar is het verhaal van huisgenoten Leila, Salma en Noor Leila is een kettingrokende, vrijgevochten advocate, Salma een christelijke, lesbische dj en Noor een vrome, brave moslima. Hun leefstijl ontmoet de nodige weerstand, in de conservatieve, religieuze samenleving waar ze leven.

5. All the Money in the World

Een verhaal over de steenrijke Getty-familie, de maffia en de paparazzi. Met Mark Wahlberg, Michelle Williams en Christopher Plummer. Oliemagnaat J.P. Getty (Plummer) is de rijkste man ter wereld. Wanneer zijn kleinzoon in Rome wordt ontvoerd door de Italiaanse maffia, ontvangt hij een eis voor 17 miljoen dollar losgeld. Getty weigert te betalen, waarna de familie het afgesneden oor van de jongen ontvangt.


0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen − 9 =

Tags: , ,Vorige artikel

Natuurdocumentaires die je gezien moet hebben

Volgende artikel

Fotografie en wetenschap: The Royal Society Publishing Photography Competition

Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

Natuurdocumentaires die je gezien moet hebben

Sommige natuurdocumentaires zijn wereldberoemd, denk aan de Planet Earth series van de BBC. Juist Magazine maakte een selectie...

27/12/2017