Haal de lente in huis

Het is volop lente. Het voorjaar brengt een nieuw kleurenpalet en meer groen. Juist selecteerde een aantal gadgets en groene designs waarmee je het voorjaar in huis haalt.

Pantone Spring 2018 Classic Color Palette

Het Pantone Color Institute voorspelt elk seizoen welke kleuren de trend gaan uitmaken, en brengt ook een kleurenpalet uit met nieuwe tinten die je dat seizoen veel zal terugzien. Dit voorjaar veel felle kleuren  op de catwalk, maar Pantone lanceert ook een voorspelling voor klassieke tinten, die  in iedereens huis en gardereobe niet zullen misstaan. Van links naar rechts: PANTONE 19-4034 ‘Sailor Blue’: een mooie marineblauw, PANTONE 14-4202 ‘Harbor Mist’: een warme grijstint, PANTONE 15-1214 ‘Warm Sand’: een neutrale zandkleur, en PANTONE 11-0608 ‘Coconut Milk’: een klassiek (gebroken) wit.

 

Superkas voor thuis
In de nieuwe Juist kun je lezen over dit bijzondere apparaat. Het Belgische bedrijf PlantHive ontwikkelde Smart Garden, een kas om thuis kruiden, groente en fruit te telen. Het apparaat bezit alles wat kweken simpel maakt. Sensoren in de kas sturen feedback over de staat van je plantje naar een app op je smartphone. De kleur en intensiteit van de led-lampen in de kas zijn aan te passen aan wat er groeit. Er loopt een crowdfundingcampagne voor de Smart Garden op Indiegogo. Daar is de kas ook te bestellen.

 

Bloembollen

Niets schreeuwt meer lente dan bloembollen. In plaats van de bloembollen in de tuin of in een pot te planten, kun je ze ook in een glazen pot of fles poten. Bekijk hoe de bollen langzaam opbloeien tot tulpen, narcissen, krokussen of hyacinten. Wil je wel groen in huis maar liever geen bloemen? Dan zijn de flesjes gevuld met groen van het Amsterdamse merk Flessengroen misschien wel leuk voor jou. Flessengroen bootst in speciale flessen van bier- en wijnbrouwers uit heel Europa een ecosysteem in glas na. Elke fles is uniek en heeft zijn eigen vorm en kleur.

 

Behang

Je hoeft niet per se bloemen of groen in huis te halen om je inrichting groener te doen ogen. Op zoek naar inspiratie? Het Britse merk Morris & Co. staat bekend op zijn exclusieve en authentieke behang. Met het complexe ritme en de bewegingen in de designs geeft het merk de symmetrie en de willekeurigheid van de natuur weer.

 

Luchtplanten

Steeds vaker zie je de plantenhangers terug in koffietentjes. Een creatieve en handige oplossing om meer ruimte en tegelijkertijd meer sfeer te creëren. De zogenaamde luchtplanten – ook wel de Tillandsia genoemd – zijn speciale planten uit Midden – en Zuid-Amerika die vrijwel geen verzorging nodig hebben. Met slechts wat transparant draad kun je de luchtplantjes doen zweven in de lucht.