Deze coole muziekgadgets wil je hebben

Juist stelde een muziekdossier samen met de leukste muziekgadgets, headphones en muziekapps van het moment. Zodat jij altijd en overal naar je favoriete muziek kunt luisteren. 

Afgelopen week kondigde Apple aan te stoppen met de verkoop van de iPod Nano en de iPod Shuffle. Het einde van een tijdperk dus. De iPod zag in 2001 voor het eerst het levenslicht en werd direct een grote hit. In een keer was het mogelijk om maar liefst duizend liedjes op zak te hebben. Omdat deze twee uitvoeringen van de iPod inmiddels de enige Apple-producten zijn waarmee geen internetverbinding kan worden gemaakt, werd het tijd om er mee te stoppen. De iPod Touch (met internetverbinding) is nog wel te verkrijgen.

Maar ook de iPod Touch is inmiddels niet meer zo gewild want bijna vijfentachtig procent van de Nederlanders heeft een smartphone waarmee naar hartelust geluisterd kan worden naar muziek via de bekende muziekstreamingdiensten als Spotify en Apple Music. Maar er zijn veel meer mogelijkheden op het gebied van tech en muziek. Juist volgt de ontwikkelingen op de voet en verzameld geregeld de nieuwste muziekgadgets, headphones en muziekapps. Een aantal van deze bevindingen hebben we gebundeld in een online muziekdossier.

Headphones

Als je veel met het openbaar vervoer reist en regelmatig in het vliegtuig zit, is het fijn als je rustig je eigen muziek kunt luisteren. Dat kan met over-ear noise cancelling headphones. Deze hoofdtelefoons filteren het geluid van buiten weg zodat je alleen het geluid hoort dat uit de hoofdtelefoon komt. Zo ben jij alleen met je favoriete muziek. Bang & Olufsen heeft een leuke lijn met stijlvolle wireless headphones die een goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben. De hoofdtelefoons van Sony of Sennheiser zijn ook het kopen waard.

Altijd draadloos

Geen budget voor een dure wireless headphone? Probeer dan eens het apparaatje Jack. Hiermee worden alle oordoppen en koptelefoons draadloos. Het werkt als volgt: je zorgt ervoor dat het kleine apparaatje in verbinding staat met je telefoon, plugt je headphone erin en klemt ‘m aan je jas of shirt. Op deze manier zit je niet meer vast aan je smartphone. Je kunt de Jack ook laten synchoniseren met de Jack van je buurman- of vrouw zodat je naar dezelfde muziek kunt luisteren. Ook kun je ‘m aansluiten op een grote speaker zodat iedereen kan genieten van jouw playlist.

Shuffle

Spotify is ontzettend handig: je hebt toegang tot een wereldwijd muziekaanbod en met een Spotify Premium-account kun je ook nog eens al die muziek offline beluisteren. De meeste mensen gebruiken de muziekdienst via hun smartphone. Maar voor wie geen smartwatch of slim sporthorloge in zijn bezit heeft, betekent muziek luisteren tijdens het sporten dat je altijd je telefoon mee moet nemen. Dat is verleden tijd met de Mighty, een klein apparaatje waar je al je playlists op kunt zetten zodat je je telefoon thuis kunt laten als je gaat sporten.

Leuke speaker

Op het strand, in het park of op reis – overal luisteren we naar muziek. Daar waar coole kids de jaren tachtig op pad gingen met een enorme gettoblaster, willen we nu praktisch en compact. Dan heb je aan de UE Wonderboom een goede. Deze kleine ronde speaker weegt 600 gram en geeft een goed geluid. Het apparaatje is waterproof, ideaal voor bij het zwembad. Verkrijgbaar in het zwart en tal van kekke kleurtjes. Je hebt al een Wonderboom voor 99 euro.

Nieuwste muziek

Met de app Record Bird blijf je op de hoogte van de laatste informatie over jouw favoriete artiest. Je krijgt een seintje zodra er een nieuw nummer is uitgebracht, er een albumrelease in aantocht is of als een nieuwe video beschikbaar is op Youtube. Record Bird werkt met tal van muziekdiensten zoals iTunes, Spotify en SoundCloud, maar ook met Facebook en Youtube. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.