De slimme woonkamer

In een slimme woonkamer kun je via slimme apparaatjes en technologieën de juiste sfeer in huis creëren. Juist geeft je een overzicht van een aantal slimme apparaatjes voor in de woonkamer. 

Zo zijn er thermostaten die weten wanneer je thuis komt, verlichtingsinstallaties die je van afstand kunt besturen en devices die het mogelijk maken om met één druk op de knop de omstandigheden voor het perfecte filmavondje samen te stellen.

Een slimme thermostaat

nest_stand_table

De Nest Thermostat is een slimme thermostaat die zich automatisch aan je leefritme aanpast. Al na een week van gebruik, programmeert hij zichzelf. Na een paar dagen weet Nest al dat je ontbijt bij een temperatuur van 20 graden en warmt hij het huis op net voordat de wekker gaat. Ook weet de Nest daarna precies wanneer iedereen het huis uit is en dat hij de thermostaat lager moet zetten. Als je niet thuis bent en je wil het systeem aanpassen, kun je de app gebruiken. Wat de thermostaat ook erg slim smaakt is het Nest-rapport, daarin kun je zien hoeveel energie je dagelijks gebruikt en hoe je kunt minderen.

De slimme home assistent 

Homey High Resolution

De Homey is een personal assistent waartegen je kan praten om alles in huis te bedienen, van licht tot muziek en van verwarming tot TV. Je kunt gewoon in hele zinnen tegen de Homey praten, met de slimme technologie weet het apparaatje alles te vertalen naar de juiste actie. Als je niet  thuis bent kun je de app gebruiken om de Homey te besturen. Zo kun je vanaf een afstandje het licht in de hal aanpassen, de temperatuur in de badkamer of kun je de muziek in de woonkamer alvast aanzetten net voordat je thuis komt.

Slimme verlichting 

Philips HUe

Met de Philips Hue kun je de verlichting in huis regelen via een app op je tablet of smartphone. Ook als je niet thuis bent, kun je de lichten ermee aan- en uitzetten, ook als je niet thuis bent. Zo kun je tijdens een weekendje weg de verlichting in de woonkamer aanzetten als inbraakpreventie. Ook is het mogelijk om de lichten automatisch aan- en uit te schakelen als je thuiskomst of vertrekt. Het mooiste aan de Hue is misschien wel dat je de kleuren van de verlichting en de intensiteit kunt aanpassen , zodat je voor elke stemming en elke beleving het juiste licht hebt in huis. De Hue kun je de lampen ook laten synchroniseren met muziek, film of games.

De slimme afstandsbediening 

Met deze afstandsbediening kun je de TV, muziek, lampen, gordijnen, de thermostaat en zelfs de sloten regelen. De Harmony Elite van Logitech maakt het mogelijk om met één device van kanaal te wisselen, de verwarming hoger te zetten of het licht te dimmen. Je kunt ook unieke scenario’s aanmaken waarmee je in één klik op de knop de perfecte omstandigheden voor een filmavondje kunt creëren. De afstandsbediening is te verbinden met tal van thuisapparaten, smarthome-platforms, thuisentertainmentapparaten en zelfs met gameconsoles. Zo maak je je huis tot een echt smart home.