Filmtips voor april

Bekijk nu de filmtips voor de maand april. Met onder meer de nieuwe sciencefiction film van Steven Spielberg en en Soairse Ronan als opstandige puber in Lady Bird.

1. Lady Bird

Dit regiedebuut van Greta Gerwig (To Rome With Love, Frances Ha) leverde 5 Oscarnominaties op, en is vanaf deze maand eindelijk in Nederlandse bioscopen te zien. Christine (Saoirse Ronan) is een opstandige puber uit Sacramento die zichzelf de naam ‘Lady Bird’ geeft omdat ze een hekel heeft aan haar eigen naam. Lady Bird vindt haar woonplaats, familie en school verschrikkelijk en droomt ervan om naar New York te verhuizen om daar naar een prestigieuze universiteit te gaan.

2. Ready Player One

In de laatste Juist van 2017 raadde we deze film ook al aan. Deze nieuwe sciencefiction blockbuster van Steven Spielberg  speelt zich af in 2045, wanneer het grootste deel van de wereldbevolking in bittere armoede leeft. Mensen ontvluchten hun tragische bestaan in OASIS, een virtual reality-computerspel waarin de spelers alternatieve levens kunnen leiden. De steenrijke ontwikkelaar van OASIS komt te overlijden en zijn vermogen ligt verstopt in een easter egg, ergens in het spel. Hoofdpersoon Wade Watts (Tye Sheridan) gaat op jacht om de schat te vinden.

3. The Rider

Rodeorijder en paardentrainer Brady Blackburn (Brady Jandreau) krijgt na een ongeluk waar hij ernstig hoofdletsel oploopt te horen dat hij nooit meer mag paardrijden. De doorgewinterde cowboy die in zijn leven op de steppe van South-Dakota weinig anders kent dan paarden en wedstrijden, moet op zoek naar een nieuwe identiteit.

4. So Help Me God

In deze documentaire volgen we de buitengewone, extravagante Anne Gruwez in haar dagelijkse leven als onderzoeksrechter in Brussel. Ze verzamelt bewijs op plaatsen delict, heropent onopgeloste zaken en werkt nauw samen met rechercheurs van de politie. Ondertussen voert Gruwez ongecensureerde en verbijsterende gesprekken met verdachten en criminelen om tot hun veroordelingen te komen. Verbazing, hilariteit en ongemak wisselen elkaar af terwijl we getuige zijn van haar onconventionele aanpak. De waarheid blijkt soms vele malen schokkender dan fictie.

5. A Quiet Place

Deze nieuwe horrorfilm uit de Verenigde Staten met Emily Blunt en John Krasinski (die tevens regisseerde) beloofd een hit te worden. Het echtpaar moet hun gezin beschermen tegen dodelijke mysterieuze wezens die afkomen op geluid: ‘if they hear you, they hunt you’