Filmtips voor juni

Bekijk nu de filmtips voor de maand juni. Met onder meer de vrouwelijke spin-off van de Ocean’s triologie en Joaquin Phoenix als verlamde striptekenaar met een alcoholprobleem

1. Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot

In de nieuwe film van Gus van Sant speelt Joaquin Phoenix de verlamde striptekenaar John Callahan.  Na een wilde nacht joyriden belandt hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel. Hij heeft energie voor tien, een zware alcoholverslaving en  is een succesvol striptekenaar. Callahan maakt zijn verplegers het leven zuur, tot hij zich aansluit bij een AA-groep en vrienden wordt met zijn excentrieke coach (Jonah Hill).

2. Ocean’s 8

Fans van Ocean’s Eleven, Twelve en Thirteen zullen reikhalzend hebben uitgekeken naar deze vrouwelijke spin-off van de kaskraker uit 2011. Dit keer is het de beurt aan Debbie Ocean (Sandra Bullock), het zusje van Danny uit de Ocean-trilogie die met een groep van zeven vrouwen het Met Gala in New York wil overvallen. Tijdens dit super exclusieve benefiet komen alle wereldsterren bijeen in het Metropolitan Museum of Art, wat het een ideale situatie voor een spectaculaire beroving maakt. De sterrencast bestaat onder meer uit Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Rihanna en Anne Hathaway.

3. Western

Een cultuurclash tussen een groep Duitse bouwvakkers en de inwoners van het Bulgaarse dorpje waar ze een zomer werken. De bouwvakkers zijn wat lomp maar kunnen het goed met elkaar vinden. Alleen Meinhard, een mysterieuze loner, past niet echt in de groep. Hij is zwijgzaam, tanig en zelfredzaam (als Clint Eastwood) en lijkt op zoek naar iets anders dan worst en schouderkloppen. Meinhard ontdekt als eerste het dorpje en raakt ondanks de taalbarrière al snel bevriend met de bewoners.

 

4. The Bookshop

In THE BOOKSHOP besluit weduwe Florence Green (Emily Mortimer) het leven weer op te pakken door een eigen boekhandel te openen. Het rurale dorpje probeert dit echter op beleefde wijze tegen te houden, waardoor haar beslissing meer stof doet opwaaien dan verwacht.  Onder leiding van de welgestelde Violet Gamart (Patricia Clarkson) wordt ze door haar dorpsgenoten op slinkse wijze tegen gewerkt. Bij de mysterieuze Mr. Brundish (Bill Nighy) vindt ze steun.

5. Beast

In een kleine, gesloten gemeenschap op het eiland Jersey wordt Moll verliefd op Pascal, een mysterieuze vreemdeling die haar de kracht geeft te ontsnappen aan haar benauwende familie. Wanneer Pascal vervolgens verdacht wordt van een reeks brutale moorden, verdedigt Moll hem fel en ontdekt ze waar ze toe in staat is.