Filmtips: maart 2018

Bekijk nu de filmtips voor de maand maart. Met onder meer een Amerikaanse en een Australische western, en een een film met Daniël Day-Lewis als gepikeerd modeontwerper
1. Hostiles

Christian Bale speelt legerkapitein Joseph Blocker, die in 1892 tegen zijn zin instemt met de taak om het stervende opperhoofd Yellow Hawk (Wes Studi) en zijn familie terug te brengen naar zijn geboortegrond. Vanuit New Mexico trekken ze door een roerig landschap naar Montana. Onderweg krijgen ze te maken met vijandige stammen en ontmoeten ze een jonge weduwe (Rosamund Pike) wier familie door een agressieve indianenstam is uitgemoord. Drie totaal verschillende figuren bundelen hun krachten om een zware tocht te overwinnen.
2. Phantom Thread

Reynolds Woodcock (Daniël Day Lewis) is een veeleisend en beroemd modeontwerper die gewend is dat alles gebeurd op de manier zoals hij dat wil. Het verhaal speelt zich af in het naoorlogse Londen, in het centrum van de Britse mode-industrie. Op een dag ontmoet Reynolds de vrijgevochten serveerster Alma (Vicky Krieps), op wie hij smoorverliefd wordt. Ze wordt zijn muze, maar hun botsende karakters zetten zijn leven op z'n kop. Geregisseerd door Paul Thomas Anderson (Magnolia, There Will Be Blood).
3. Aus dem nichts

Diane Kruger kreeg een de prijs voor Beste Actrice in Cannes voor haar vertolking van Katja in deze nieuwe film van Fatih Akin (Gegen die wand, Auf der anderen seite). Haar man en kind komen om tijdens een bomaanslag die blijkt verricht door een stel met nazi-sympathieën. Als in de rechtszaak de rechter een onverwachtse uitspraak doet besluit Katja het heft in eigen handen te nemen. Het verhaal is gebaseerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013.

4. Film Stars Don't Die in Liverpool

Gloria Grahame (Annette Benning) was een befaamd Hollywood-actrice, die tegenwoordig alleen nog in kleine theaters speelt. Tijdens een tour komt ze de jonge acteur Peter Turner (Jamie Bell) tegen, en de twee beginnen een relatie. Als blijkt dat Gloria ernstig ziek is, besluit Peter haar te verzorgen.
5. Sweet Country

Een western van Australische bodem. Het verhaal speelt zich af in 1929, wanneer er een vete ontstaat tussen Aboriginal Sam (Hamilton Morris) en zijn baas Harry March (Ewen Leslie). Sam schiet Harry dood uit zelfverdediging, waarna hij op de vlucht slaat met zijn zwangere vrouw. Een groep wraakzuchtige Australiërs gaat ze achterna onder leiding van sergeant Fletcher (Bryan Brown).