Mooiste kantoren voor flexwerkers

Nederland kent volgens het CBS meer dan 1 miljoen mensen die als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) werken. Dit aantal is flink gestegen de afgelopen jaren, en groeit nog steeds. Niet zo gek dus dat flexkantoren ook in opmars zijn. Hier kunnen freelancers voor een maandelijks bedrag gebruik maken van een (vaak mooi ingerichte) kantoorruimte. Zo heb je een fijne werkruimte waar je kunt komen en gaan waar je wilt, en een plek waar je mensen kan ontmoeten. Bekijk hier de mooiste flexkantoren

Spaces

Het kantoorconcept Spaces begon in Amsterdam in 2006, maar heeft inmiddels meer dan 250 kantoren over de hele wereld. In Nederland kun je er terecht in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Naast de mooi ingerichte ruimtes om zelfstandig te werken is het ook mogelijk om een vergaderruimte te boeken om met groepen af te spreken. Ze bieden ook regelmatig lezingen en andere activiteiten aan, zo kan je makkelijk in contact komen met andere mensen die van Spaces gebruikmaken.

 

Deskbookers

Deskbookers ontstond in Nijmegen in 2003 en verbindt naar eigen zeggen werkruimtes met professionals. Op de site kunnen mensen die werkruimte zoeken invullen om welke data het gaat, de locatie en voor hoe veel mensen de ruimte is. Vervolgens kun je nog extra wensen aangeven: lift? digibord? beamer? alle benodigdheden zijn aan te vinken. De locaties zijn te selecteren door het hele land en op basis van budget en uitstraling.

Regus

Huur een kantoor voor een dag, week, maand of jaar via Regus. De prijzen zijn hier scherp, omdat je alleen betaalt voor de periode dat je écht gebruik maakt van de kantoorruimte: een ‘Co-working’ ruimte waar je als freelancer gebruik van maakt met anderen is zelfs per uur te boeken.

The Wing

Helaas is The Wing (voor nu) alleen in de Verenigde Staten, maar deze ‘co-working’ kantoorruimte  speciaal voor vrouwen is prachtig ingericht en is misschien wel het mooiste kantoor van allemaal. Geen grijze uitstraling, maar moderne en lichte ruimtes met mooie meubels verwelkomen de bezoekers. The Wing is zo ingericht dat het aansluit voor wensen die vrouwen specifiek hebben, zo is er naast een douche en make-up ruimte een kamer waar vrouwen borstvoeding kunnen geven. Daarnaast kun je er natuurlijk ook gewoon werken, vergaderen en klanten ontvangen.