De slimme thuiswerkplek

Thuiswerken betekent het creëren van een goede werkplek in huis. Juist selecteerde een aantal fijne bureaus, gadgets en apps waarmee je alle agendapunten, notities en opdrachten overzichtelijk houdt. 

 

Bureaus

Gaze DeskStanding desks worden steeds populairder, ook voor de thuiswerkplek. En anno 2016 zijn deze staanbureaus ook nog eens heel slim. Neem bijvoorbeeld de Gaze Desk. Een bureau dat je met een app op je smartphone aanmoedigt om staand te gaan werken. Ook zitten er in het systeem verschillende ergonomische features die de ideale werkplaats creëren. De Gaze Desk bepaalt op basis van je gewicht en lengte welke houding op welk moment het beste voor jou is. Met de app of met de knop op het bureau verstel je het bureau gemakkelijk van laag naar hoog en van hoog naar laag.

 

Dan nog een bureau dat gewoon erg handig is. De Metis Desk ziet er leuk uit, je kunt er veel in op bergen en je kunt er met meer mensen tegelijk aan zitten – voor bijvoorbeeld een werkafspraak bij jou thuis. Het bureau heeft naast handige lades ook vakken onder het blad waar je je spullen in kwijt kunt. In de vakken passen laptops, notebooks en andere mobiele devices. De kabeltjes daarvan verdwijnen heel slim in het blad. Van alle ruimte in het bureau wordt op deze manier gebruik gemaakt. Daarnaast maakt het minimalistische houten ontwerp de Metis Deks erg stijlvol.

WEWOOD_METIS_desk_09

Bureau gadgets

Voor op het bureau heeft Grovemade een aantal fijne gadgets. Het bedrijf maakt stijlvolle houten handigheidjes voor computers en laptops. Zoals een verhoging voor een beeldscherm, een iPad-standaard en eentje voor de laptop. Deze gadgets zorgen er ook voor dat je op ergonomische wijze achter je bureau zit. Daarnaast verkopen ze bij Grovemade ook stijlvolle houten plantenbakjes, pennenhouders, bureaulampen, speakers en toetsenbord-accessoires.

grovemade-walnut-desk-collection-laptop-stand-galb-C2_1200x1200_90

Een ander handigheidje voor op het bureau: de draadloos oplaadstations van Ikea. Even snel je smartphone opladen is handig, zeker als je hard aan het werk bent even geen zin hebt om het juiste kabeltje te zoeken. Nu kun je een oplaadstation kopen waar je drie smartphones tegelijk mee op kunt laden. Het enige wat je hoeft te doen is je telefoon op de plaat te leggen. De Nordmärke heeft ook nog een USB-aansluiting voor een vierde device. Deze nieuwe lijn van Ikea maakt opladen niet alleen makkelijker maar ook minder opvallend en onderdeel van het interieur.

 

High tech

Thuiswerkers hebben niet altijd de luxe van een tweede scherm. Daar brengen ze bij Duet Display nu op simpele wijze verandering in. Door deze software te downloaden kun je met behulp van de Lightning of 30-pin kabel je iDevices gebruiken als tweede scherm. Dit betekent dat je je iPad of iPhone koppelt aan je laptop (Mac of Windows maakt niet uit) en deze gebruikt om op te werken naast je eerste scherm. Ex-Apple ingenieurs ontwikkelden Duet en hebben er voor gezorgd dat het systeem zonder vertraging werkt. Ze zeggen dat het je productiviteit met 48% verhoogt.

 

Thuiswerk-apps 

person-apple-laptop-notebook

Evernote

Met de app Evernote kun je al je professionele projecten perfect ordenen. In deze app verzamel je namelijk al je notities en to do-lists. Die notities kunnen bestaan uit tekst, schetsen, audio, video, PDF’s en meer. Je camera gebruik je om via de app documenten, visitekaartjes, handgeschreven notities en tekeningen te scannen en ze te digitaliseren. De content die je opgeslagen hebt kun je met al je apparaten synchroniseren. In Evernote kun je ook alles weer makkelijk terugvinden met zoekopties.

Calendars 5 

Een van de betere digitale agenda’s voor op je smartphone is de Calendar 5. Dit is niet zo maar een agenda. Deze app zorgt er voor dat in Calendar 5 alles staat wat ook in je andere digitale agenda’s staat. Daarnaast werkt de app met spraakherkenning waardoor de afspraak die jij inspreekt direct vertaalt wordt naar een afspraak in de agenda. Je kunt zowel afspraken als tasks toevoegen aan de Calendar 5 en daar een reminder hangen. De task manager zorgt ervoor dat jij alles op een rijtje hebt door een ingebouwde takenlijst te presenteren.

Moment

Moeite met het negeren van je telefoon? Daar helpt de app Moment je een handje bij. Deze app houdt namelijk bij hoe vaak jij je telefoon per dag gebruikt en aan welke apps jij de meeste tijd besteedt. Ook registreert de app hoe vaak je je telefoon hebt opgepakt. Al deze gegevens helpen je bij het bewust worden van je smartphone gebruik met het verminderen ervan. Daarnaast helpt de Coach in de app je daar ook bij. Moment werkt zowel op de tablet als op je smartphone. Dan kun je tenminste ook niet smokkelen door te gaan Facebooken op je iPad.