Blijf warm in de winter met deze handige gadgets

Archief / Innovatie / Weet / 27/11/2017

Door: Juist
 

De meeste koukleumen zijn niet blij met de wintermaanden. Meer stoken, meer laagjes kleren en een kruik in bed zijn voor veel mensen aan de orde van de dag. Maar moderne technologieën en handige gadgets kunnen ervoor zorgen dat je tijdens de wintermaanden op een slimme manier warm blijft zonder extra stookkosten. Juist Magazine zette slimme ideeën op een rij voor iedereen die graag warm blijft deze winter

 

1. Nooit meer koud… door een armband

Foto: Embr Labs

De huid op je pols is heel temperatuurgevoelig. Als je je polsen onder een warme kraan houdt, voel je ook gelijk een aangename warmte door je hele lichaam. Embr ontwikkelde de Embr Wave, een oplossing voor wanneer je in een ruimte bent waar je niet zelf de temperatuur kan aanpassen. Denk aan kantoor, het openbaar vervoer of buiten. Met één druk op de knop kan je je lichaam laten afkoelen of juist opwarmen. De armband is ook behoorlijk slim: de technologie leert vanzelf jouw gevoeligheid voor warmte en kan zo de temperatuur precies naar jouw comfort afstemmen.

2. Kleding met isolatietechnologieën geïnspireerd op NASA

foto: Oros Apparel

Het merk Oros maakt gebruik van aerogel, een isolatietechnologie die door NASA ook in ruimtevaartpakken gebruikt wordt. Je bent met aerogel verzekerd van bescherming tijdens alle weersomstandigheden! Het materiaal bestaat voor 95% uit lucht en is volgens het merk de beste warmtegeleider die op de markt te verkrijgen is. Kleding blijft dun en draagbaar.

3. Jassen die je met een app verwarmt

De Flexwarm jassen van het merk 8K zijn licht en draagbaar, en bevatten daarnaast speciale verwarmingstechnologie (van maar een halve milimeter dik!) die je met een app kan bedienen. Op drie verschillende plekken in de jas zitten stukken die verwarmd kunnen worden, geheel op voorkeur te bedienen. De verwarmingstechnologie werkt op een batterij die je via USB oplaadt. De technologie gaat efficiënt met de batterij om en deze werkt tot 13 uur lang.

4. Muziek luisteren én je oren verwarmen

Een uitvinding die het beste van twee werelden combineert: het gemak van een draadloze hoofdtelefoon en het comfort van oorwarmers. Met Sound Huggle kan je tijdens de wintermaanden muziek luisteren en  handsfree bellen terwijl je oren heerlijk warm blijven. De koptelefoon is in verschillende stijlen en kleuren te bestellen en makkelijk op te vouwen, dus je kan het apparaat overal mee naartoe nemen.

5. Altijd koffie of thee op de gewenste temperatuur
 

Een thermosbeker is handig voor een warm drankje onderweg, maar de Ember Mug neemt dit comfort nog een stapje verder. Giet je koffie in een kop van Ember en je stelt zelf de temperatuur in op het gewenste tijdstip. Zo kan je je koffie nog extra opwarmen als deze toch iets te koud is geworden. De bekers van Ember zijn verkrijgbaar als mok die je thuis of op kantoor kan gebruiken. of als handige meeneembeker.


0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + acht =

Tags: , ,Vorige artikel

Jim Stolze: ‘De golf is er al. Nu gaat het om het surfen’

Volgende artikel

De nieuwe Juist is uit!

Misschien vind je deze ook leuk


Volgende artikel

Jim Stolze: ‘De golf is er al. Nu gaat het om het surfen’

Jim Stolze was lang het gezicht van TEDx in Europa. Nu heeft hij een uitzendbureau in algoritmes. Een opmerkelijke carrièreswitch,...

22/11/2017