• MARTIN-PARR-FOTOWEDSTRIJD-MEEDOEN

Grote winnaars van de Nikon Photo Contest

De winnaars van de Nikon Photo Contest 2016-2017 zijn bekend. Dit jaar werd er een extra prijs uitgereikt vanwege het 100-jarig bestaan van de Japanse cameraproducent. Bekijk hieronder de prachtige foto’s van de drie grote winnaars. 

De Nikon Photo Contest wordt al sinds 1969 georganiseerd en is de afgelopen uitgegroeid tot een van de grootste internationale fotowedstrijden ter wereld. Dit jaar deden er 21.511 fotografen uit 170 verschillende landen mee aan de competitie. Dit leverde een totaal aantal van 76.356 foto’s op. De jury, bestaande uit een panel van internationale fotoprofessionals, werd geleid door de wereldberoemde grafisch ontwerper en kunstdirecteur Neville Brody.

Winnaars

De grote prijswinnaar van dit jaar was de Chinese fotograaf Yuanyuan Tian. De foto van de werknemers in een ijzerfabriek brengt de klimaatverandering door vervuilende industrie goed in beeld. Niet alleen deze boodschap maar ook de lichtinval viel erg in de smaak bij de jury. Het beeld van de ‘vliegende’ visser kreeg de meeste stemmen van het publiek en won de award voor ‘Most Popular Entry’. Omdat de Japanse cameraproducent Nikon 100 jaar bestaat werd er een speciale 100th Anniversary Prize uitgereikt en die ging naar de Italiaanse fotograaf Annamaria Bruni voor haar prachtige foto van een zonnebadende 73-jarige vrouw. Het beeld werd door de jury een moderne Vermeer of Rembrandt genoemd.

Grand Prize winnaar : Yuanyuan Tian (China) – ‘Break Time’ 

Most popular entry winnaar: Dorte Verner (Verenigde Staten) – ‘Disappearing fishing method by Moken’

Nikon 100th Anniversary Award winnaar: Annamaria Bruni (Italië) – ‘Greeting to the sun’