• MARTIN-PARR-FOTOWEDSTRIJD-MEEDOEN

Haal meer uit je smartphone: fotografie

Juist duikt regelmatig in de wereld van de smartphones en ontdekt nieuwe technologieën, gadgets en apps. Deze keer alles over handige gadgets voor je mobiel op het gebied van fotografie.

 

Panorama Foto’s

Dankzij Dot van Kogeto kun je op reis gemakkelijk scherpe panoramafoto’s en filmpjes maken met je smartphone. Het Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in het construeren van camera’s waarmee je kwalitatieve foto’s en films van 360 graden kunt maken. Dankzij het kleine design kan de Dot-lens moeiteloos worden meegenomen en eenvoudig op de smartphone worden bevestigd. Binnen een mum van tijd heb je niet alleen een mooie panoramafoto maar kun je deze tegelijkertijd ook met je vrienden op social media delen via de bijbehorende app. Dot is verkrijgbaar vanaf 91,12 euro.

Camera Stabilisator

Met Smove, een stabilisator, kun je op een professionele wijze actieshots vastleggen. De smartphone is dankzij het handige kliksysteem soepel in de stabilisator te bevestigen. Smove beweegt automatisch met je mee en creëert een stabiel beeld. Dankzij de ingebouwde gezichtsherkenner zal tijdens het filmen de camera altijd op het gezicht worden gericht. Smove is ’s werelds eerste stabilisator die tegelijkertijd dient als een powerbank waardoor de batterij van je mobiel altijd is opgeladen tijdens het filmen. Door het kleine design kun je het apparaatje handig over mee naar toe nemen. Smove is verkrijgbaar vanaf 129,21 euro.

Fotohoesje

Met Prynt kun je direct foto’s printen via een speciale photocase vanaf je smartphone in slechts dertig seconden. Het enige wat je hoeft te doen is het opzetstuk op je telefoon te zetten. Terwijl je poseert neemt de bijbehorende app een filmpje op. Als je via de app de afgedrukte foto scant, zie je op het beeldscherm dat de foto tot leven komt en het filmpje afspeelt dat erbij hoort. Met Prynt herbeleef je kort het moment. De photocase is onder meer in vier kleuren leverbaar: zwart, wit, roze en blauw. Het hoesje bevat tien fotovellen. Nieuwe vullingen zijn via de bijbehorende app te bestellen. Prynt is verkrijgbaar vanaf 138,76 euro.

3D Foto’s

Ben je benieuwd hoe je foto’s eruit zouden zien in 3D? In minder dan een vingerknip kun je je smartphone met Bevel in een 3D-camera transformeren. Schuif het opzetstukje in de ingang van je koptelefoon aansluiting en maak een foto. De persoon of het object moet slechts een paar seconden stilzitten zodat Bevel het beeld kan verwerken. Wanneer je de foto via de speciale app Cashew uploadt, zal deze worden omgezet in een 3D-beeld. Roteer de foto en bekijk deze van alle kanten. Verbind de app met social media en deel je 3D-foto’s op Facebook of Instagram. Het opzetstukje is leverbaar in het zwart of wit. Je koopt Bevel al voor 82,92 euro.

Meeneembare Professionele Lens

Met de Sony DSC-QX100 hoef je geen grote camera mee te nemen maar kun je je smartphone snel in een professionele camera veranderen. Verbind je mobiel met de ingebouwde wifi die de lens uitzendt. Op deze manier kun je via de speciale app de camera instellen, de foto’s overzetten naar je smartphone en direct uploaden op social media. Dankzij de heldere Carl Zeiss Lens kun je zelfs in een omgeving met weinig licht mooie foto’s schieten. Met de ingebouwde Exmor R CMOS sensor worden kleuren rijker. De Sony DSC-QX100 is er dan ook voor de echte fotografie liefhebbers waarvoor de reguliere camera op de mobiel niet goed genoeg is en is verkrijgbaar vanaf 399,- euro.