Hoogtepunten Mobile World Congress

Eind februari had het Mobile World Congress weer plaats, de grootste beurs voor de mobiele technologie. In Barcelona toonde grote techbedrijven hun nieuwste uitvindingen en gadgets. Hieronder drie opmerkelijke vernieuwingen.

Op het Mobile World Congress, kortweg MWC, worden elk jaar de beste technologische vernieuwingen getoond. Van futuristische camera’s tot lichtgevende hoesjes en van slowmotioncamera’s tot multifunctionele beamers. Vooral smartphones worden veelzijdiger dankzij dit soort technologische vernieuwingen. Mobiele provider Simyo zette de highlights op een rij. Hieronder een aantal van de interessantste technologische vernieuwingen die dit jaar op het MWC werden gedemonstreerd.

Een telelens voor je smartphonecamera

Met de camera van je smartphone kun je digitaal inzoomen, maar echt goed werkt dat niet. De foto’s zijn dan vaak onscherp en korrelig. De oplossing: optisch inzoomen. Hierbij zoomt een lens in en vergroot je het beeld niet digitaal uit. De kwaliteit is dan veel beter. Alleen: vrijwel geen smartphone die het kan. Daar komt binnenkort misschien verandering in. De Chinese fabrikant Oppo heeft namelijk een camera ontwikkeld waarmee je tot vijf keer optisch kunt inzoomen. Deze camera is maar 5,7 millimeter dun, waardoor hij prima in een smartphone zou kunnen passen. Je kunt het zien als de eerste telelens voor een smartphone. Zo zijn voortaan ook je ingezoomde foto’s lekker scherp en mooi!

Nooit meer een melding missen met dit hoesje van led-lampjes

Veel telefoons hebben een notificatielampje dat knippert als je bijvoorbeeld een berichtje ontvangt. Het probleem is vaak dat je het niet ziet als dit lampje knippert. Met een hoesje van de Chinese fabrikant Alcatel los je dat probleem op. Dit hoesje bevat een heleboel led-lampjes. Ontvang je een melding? Dan gaan al die lampjes knipperen. Ideaal om nooit meer een berichtje per ongeluk te missen. Het hoesje wordt meegeleverd bij een nieuwe telefoon die Alcatel aankondigde, de A5 LED.

Multifunctionele beamer die ook een tablet is

Sony kondigde ook iets bijzonders aan het op MWC: een beamer waarvan het geprojecteerde beeld een aanraakscherm is. Op deze manier kun je de muur van je huis als Android-tablet gebruiken. De beamer is compact en licht, waardoor je ‘m ook makkelijk kunt meenemen. Daarnaast kan hij het beeld ook naar beneden projecteren. Zo kun je dus ook de keukentafel gebruiken als touchscreen voor je Android-tablet. Best bijzonder, toch?