De mooiste wandeltochten

Voor wie deze vakantie eens de benen wilt strekken in een prachtig berglandschap heeft Juist de mooiste hikingtochten ter wereld op een rij gezet. Ga je voor een meerdaagse tocht in IJsland of toch voor de populaire trek door het Himalayagebergte. 

 

Mont Blanc

Een wandeltocht rond de Mont Blanc, de hoogste top van de Alpen, is een van de meest speciale hikingtochten ter wereld. Je komt door drie verschillende landen, Frankrijk, Italië en Zwitserland en over een aantal bergpassen met prachtige gletsjers. De lengte van de Tour du Mont Blanc is 170 kilometer lang en de meeste wandelaars doen er acht tot elf dagen over. Overnachten doe je in een berghut. Je kunt ‘m het beste lopen in de zomer.

Laugavegurinn

De Laugavegurinn-tocht (warmebronnenweg) in IJsland staat bij vele wandelaars bovenaan het lijstje. Tijdens de 55 kilometerlange tocht, krijg meer je variëteit in natuur te zien dan de meeste trektochten van tien keer zo lang. Na de eerste elf kilometer ben je al langs 20 watervallen gekomen. Onderdeel van de route is ook de beruchte Eyjafjallajökull-vulkaan die in 2010 voor veel ellende zorgde voor het luchtverkeer. Gemiddelde wandelaars doen er vier dagen over. Ga vanaf eind juni want dan zijn de trekkershutjes open.

Te Araroa trail

De Te Araroa trail is ruim 3000 kilometer lang en is te vinden in Nieuw-Zeeland. De route loopt van het noordelijkste puntje van het Noordereiland tot aan de voet van het Zuidereiland. De lange trail is opgedeeld in 160 paden en je doet er ongeveer 120 dagen over om ‘m helemaal uit te lopen. Een hikingtocht voor gevorderden dus. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een klein deel te lopen. De natuur onderweg is divers. je komt langs kusten, kliffen, door jungles en door prachtige nationale parken, boerenlandschap en vulkanen. Je kunt de trail lopen van oktober tot april.

Pacific Crest Trail

In Californië vind je de Pacific Crest Trail, een droom trektocht van velen. Tijdens de hikingtocht zie je al het moois dat de Pacific Mountain System, de groep bergketens langs de westkust van de Verenigde Staten, te bieden heeft. De trail is in totaal ruim 4000 kilometer lang. Niet alleen de lengte maar ook de weersomstandigheden maken het moeilijk om deze trektocht in een keer te doen. Ook als je een klein deel van de route doet, is de beloning groot: je passeert prachtige bossen, parken en wildernis. De meeste wandelaars beginnen de tocht bij Mexico in april en finishen in oktober.

Everest Base Camp Trek

De Everest Base Camp route is ontzettend spectaculair én populair. Je komt langs het hoogste punt ter wereld: de Mount Everest. Veel wandelaars die de berg niet kunnen beklimmen nemen genoegen met het uitzicht. Je kunt de trail beginnen door naar het plaatsje Lukla te vliegen dat op bijna drie kilometer hoogte ligt, vanaf daar loop je verder. Onderweg kom je allemaal gastverblijven tegen waar je kunt overnachten. De Everest Base Camp route kun je het beste voor of na het regenseizoen doen, vanaf maart tot mei of september tot november.