• MARTIN-PARR-FOTOWEDSTRIJD-MEEDOEN

De mooiste natuurfoto’s van de Lage Landen

Dat de natuur in de Lage Landen prachtig is, bewijzen de winnaars van de Groene Camera 2017, een fotoprijs voor de beste natuurfotograaf van het jaar. Juist zette de winnaar van de diverse categorieën voor je op een rij. 

Natuurfotograaf van het jaar - 1 Natuurfotograaf van het jaar 2 Natuurfotograaf van het jaar 3 Runner up Natuurtalent Groene Camera Natuurfotografietalent 2017 Runner up Geleedpotigen Winnaar Geleedpotigen Runner up Humor WInnaar Humor Runner up Landschappen Winnaar Landschappen weer en natuurverschijnselen Runner up Luchtfotografie Winnaar Luchtfotografie Runner up Onderwater Winnaar Onderwater Runner up Paddensteolen Winnaar planten en paddenstoelen Runner up Stadsnatuur Winnaar Stadsnatuur Runner up Vogels Winnaar Vogels Runner up Zoogdierne Winnaar Zoogdieren reptielen amfi Winnaar Abstract
<
>
Winnaar Landschappen, weer en natuurverschijnselen; Erik van Rotterdam

Ongeveer een maand geleden werden de winnaars van de allereerste versie van de Groene Camera gepresenteerd. Naast winnende foto’s in tal van categorieën als paddenstoelen, geleedpotigen, onderwater en luchtfotografie was er ook een algemene winnaar. Fotograaf Mart Smit werd benoemd tot Natuurfotograaf van het jaar met zijn bijzondere fotoserie over het strand. Er werden ook prijzen uitgereikt aan jong talent. Rick van de Kraats mocht zich Natuurfotografietalent van het jaar noemen met zijn prachtige foto van een mistig landschap.

Tentoonstelling

In het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam zijn alle winnaars te zien in een speciale tentoonstelling.