• MARTIN-PARR-FOTOWEDSTRIJD-MEEDOEN

Op een onbewoond eiland

Heb je altijd al van een eigen strand of zelfs eiland gedroomd? Tegenwoordig hoef je geen avonturier te zijn om zo’n plek te vinden. Deze zomer huur je gewoon je eigen privé-eiland. Juist zette vier prachtige private plekjes op een rij.

 

Panama
Ben je een echte natuurliefhebber? Dan is Urraca Privat Island bij Panama echt iets voor jou. Bekijk vanuit je luie hangmat de aapjes en rolstaartbeertjes die op het eiland wonen of ga snorkelen in de helderblauwe Caribische zee en spot kleurrijke koraalrif. De rode huisjes met rieten daken zijn om mangrove bomen boven het water gebouwd. Doe als een echte local boodschappen en vaar met een kano naar de omliggende eilandjes van de Bocas del Toro. Liever lui dan moe? Naast het geven van tours verzorgt de gastvrouw op verzoek ook het diner gedurende het verblijf. Je kan al op Urraca Privat Island overnachten vanaf 167 euro per nacht.

Spanje

Het Spaanse eiland Tagomago ligt in de Balearische Zee. op zo’n 900 meter afstand van Ibiza. Bezoek ’s avonds de glamoureuze feesten op Ibiza terwijl je overdag geniet van alle stilte en luxe op Tagomago. Zo is de villa van alle gemakken voorzien zoals regendouches, hightech gadgets, een ober en zelfs een privé kok. Ontspan op de kingsize zonnebedden aan het zwembad of neem plaats in de jacuzzi. Als je genoeg hebt van het zonnebaden dan kun je vogels gaan kijken, diepzeeduiken of de prachtige omgeving en de vuurtoren bewonderen tijdens een wandeling. Benieuwd naar Tagomago? Prijzen zijn via de website op te vragen.

Seychellen

Op Bird Island krijg je een echte Expeditie Robinson-ervaring. Zo draait het allemaal om ‘self-catering’. Neem je hengel mee en vang je eigen avondeten. Bird Island is het kleinste eiland van de Republiek der Seychellen en heeft haar naam te danken aan de vele prachtige vogels die op het eiland neerstrijken. Het eiland is grotendeels opgebouwd uit dood koraal. Naast het feit dat het een avontuurlijke ervaring is om op Bird Island te verblijven, is het er ook erg romantisch. Geniet samen met je geliefde van de witte zandstranden, neem een verfrissende duik en bewonder het koraalrif terwijl je snorkelt. Met de kayak kun je naar de nabije stad Placencia in Belize peddelen. Voor 469 euro per nacht kun je relaxen op Bird Island.

Brazilië

Ilha Grande ligt in de Atlantische Oceaan voor de kust van Rio de Janeiro. Het eiland is gelegen in een beschermd gebied. De flora en fauna zijn er dan ook adembenemend. Zo kun je onder meer het regenwoud, de watervallen en verlaten stranden bewonderen tijdens je verblijf. Op Ilha Grande zal je je nooit vervelen. Zo kun je onder meer gaan duiken, snorkelen, vogels bekijken, een oesterboerderij bezoeken of boottochtjes maken. Na een drukke dag wacht het personeel je op met verse caipirinha’s. Voor 1518 euro per nacht is het groene onbewoonde Ilha Grande eventjes van jou.