• MARTIN-PARR-FOTOWEDSTRIJD-MEEDOEN

Opladen met de nieuwste technologieën

We worden steeds afhankelijker van onze apparaten en dan is het extra vervelend als ze uit vallen door een lege batterij. Gelukkig wordt er veel geïnnoveerd op het gebied van het opladen van apparaten, vooral wat betreft batterijen. Juist maakte de balans op. 

 

Juist schreef al eerder over de revolutie van het draadloze opladen en over de QI-technologie die daarbij wordt gebruikt. Onder meer Ikea maakt gebruikt van deze technologie voor zijn stijlvolle draadloze oplaadstations. Je kunt je smartphone tegenwoordig niet alleen met een traditionele oplader opladen. Zo kan het ook met een plant, zoals met de plantenbak van Bioo. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om op te laden met opladers die werken op zonne-energie. Of op de kampeerplek met de CampStove, hiermee sla je twee vliegen in een klap. Tijdens het kokkerellen gebruik je de elektriciteit die hierdoor ontstaat gewoon voor het opladen van je telefoon. Hieronder vind je nog meer innovatie op het gebied van opladen en de beste batterijinnovaties van het moment.

Weggooibatterij 

Wat als je écht geen oplader in de buurt hebt en ook je powerbank leeg is? Op dit soort momenten komt de weggooibatterij van Powrtabs goed van pas. Deze slimme batterij is namelijk speciaal gemaakt voor noodgevallen. Een batterij van Powrtabs zit in een handige weggooiverpakking en is super klein dus je kunt ‘m overal mee naar toe nemen. Met een levensduur van vier uur kun je waarschijnlijk niet telefoon volledig opladen, maar hij zal genoeg energie opleveren om in noodgevallen je smartphone nog te kunnen gebruiken. Een pakket met drie weggooibatterijen kost zo’n 15 euro.

Powerwall

De batterij der batterijen is misschien wel de Powerwall van Tesla. Dit is een oplaadbatterij die de elektriciteit opslaat opgewekt door zonnepanelen. Ook kan de Powerwall elektriciteit onttrekken aan het elektriciteitsnet als de prijzen laag zijn en bewaart dit voor later. Zo heb je altijd (voordelige) elektriciteit ook als de stroom uitvalt. In 2015 werd de eerste Powerwall gepresenteerd, inmiddels is er een 2.0-versie. Deze kan zo’n 13,5 kWh opslaan en 5 kWh tot 7 kWh aan constante stroom leveren. Dat is twee keer zoveel als de eerste versie. Daar hangt wel een prijskaartje van 5.500 dollar aan. Het kost ongeveer duizend dollar om de Powerwall te laten installeren.

Batterypack  

Powerbanks zijn natuurlijk super handig om je telefoon weer van stroom te voorzien, maar je kan er bijvoorbeeld niet je drone mee opladen. Dat kan wel met de River Mobile Power Station. Hier kun je zelfs in totaal elf apparaten tegelijk mee opladen. De River Mobile Power Station heeft een vermogen van 500 watt en vier snellaadpoorten. Je zou denken dat je zo’n superbatterij niet zo maar meeneemt op kampeervakantie maar dat valt reuze mee, hij weegt zo’n vijf kilo. Momenteel loopt er nog een crowdfundingcampagne voor het apparaat en het enthousiasme is groot.

PowerUp

 

Met deze oplader voor de Macbook kun je meer dan alleen je laptop opladen. In het opladerblok zitten namelijk drie USB-aansluitingen. Zo kun je tegelijk je MacBook opladen en drie andere apparaten zoals je smartphone of smartwatch. Daarnaast kan het blok ook de data lezen van USB-sticks. Dit is vooral handig als je een nieuwe MacBook hebt aangeschaft waar geen USB-aansluitingen in zitten verwerkt. Je kunt de PowerUp ook als losse oplader gebruiken voor andere apparaten als je ‘m niet voor je laptop gebruikt. Dit zal heel snel gaan omdat het apparaat een vermogen heeft van 60W.