• MARTIN-PARR-FOTOWEDSTRIJD-MEEDOEN

Schoonheidsstatement: foto’s van roodharigen

De Amerikaanse fotograaf Brian Dowling reisde zo’n twintig landen af om 130 vrouwelijke roodharigen te fotograferen voor zijn project Redhead Beauty. De foto’s zijn nu gebundeld in een boek. Juist geeft een preview. 

tekst: Esther Koeckhoven

Abigail uit Groot-Britannie Alina uit OekraIN Aoife Lennon uit Ierland Beata uit Polen Carmen uit Nederland Elainna uit California, Amerika Elizabeth uit Noord-Ierland Grace uit Ierland Kristie uit Duitsland Kristie uit Schotland Madeline uit Washington Amerika Ruby uit Groot-Britannie
<
>
Elainna uit California, Amerika

Vanaf zijn thuisbasis in Berlijn waar Brian Dowling voor Getty Images werkt, is hij naar verschillende continenten afgereisd. Van Australië tot Amerika: drie zomers lang was Dowling met zijn camera op pad voor dit project. Ook zijn wij als buurland in de serie van rossige vrouwen vertegenwoordigd. De foto’s zijn gebundeld in het Redhead Beauty Book, te bestellen via Kickstarter. Dowling zette de campagne op touw om het stereotype rond roodharige uit de wereld te helpen. De fotograaf wil het statement maken dat roodharige niet allemaal hetzelfde zijn. Daarnaast hoopt hij dat zijn portretten bij zullen dragen aan het zelfvertrouwen van roodharige vrouwen van over de hele wereld. Rood haar moet volgens Dowling geen aanleiding meer zijn voor pesten.

Instagram

Wil je meer foto’s zien? Ga dan naar zijn instagrampagina speciaal voor zijn Redheads-campagne. Hier vind je de modellen die hij voor zijn serie heeft gefotografeerd, maar ook voorbijgangers met rode manen. Zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.