Alles voor de slimme badkamer

Ons huis staat inmiddels vol hightech apparaten, van een bluetooth geluidssysteem tot een slimme thermostaat en slimme verlichting. Nu is het tijd om ook de badkamer uit te rusten met de slimste toepassingen. Denk hierbij aan een hightech spiegel, weegschaal en douchesysteem. 

 

Slimme spiegel

Hoe handig is het als je terwijl je in de spiegel kijkt de laatste weersverwachtingen, files en agendapunten kunt bekijken? Slimme spiegels zijn al een tijdje een ding, maar dat bleef veelal bij concepten. Veel innovatieve ontwikkelaars proberen via crowdfundingplatform Kickstarter geld op te halen om het product te kunnen ontwikkelen. Perseus is een smart mirror die na een succesvolle campagne te bestellen is. Je kunt deze spiegel verbinden met al je apparaten via Bluetooth. Zo kun je op de spiegel zien welke berichten je binnen krijgt, wat je planning is en wat er gebeurt op social media. Door de wifi-verbinding krijg je het laatste nieuws te zien en het weer. Daarnaast kun je op de spiegel video’s bekijken en met de HD-camera ook zelf video’s opnemen.

Hightech tandenborstel

Een slimme badkamer is natuurlijk niet compleet zonder hightech tandenborstel. De simpele handtandenborstel is verleden tijd. Bovendien raden veel tandartsen aan te poetsen met een elektrische omdat deze nauwkeuriger het gebit reinigt. Oral-B neemt het elektrische poetsen erg serieus en komt nu met de Oral-B Genius 9000. De kop van de tandenborstel trilt, draait en maakt pulserende bewegingen waarmee je alle tandplak weg kunt krijgen. Niets nieuws onder de zon zou je zeggen. Dat is wel de speciale app die bij deze elektrische tandenborstel hoort. Via Bluetooth-technologie geeft de app je gepersonaliseerde feedback over de tijd en je poetstechnieken tijdens het poetsen. De Oral-B Genius 9000 is verkrijgbaar in wit en zwart voor ongeveer 165 euro.

Slimme weegschaal


De slimme weegschaal van Fitbit helpt je met afvallen of het bereiken van je ideale spier-vet-verhouding. Want naast je gewicht, meet de Aria ook je body mass index (BMI), magere massa en vetpercentage. In een speciale grafiek die je op je computer of je smartphone kunt bekijken, zie je precies hoe het er voor staat. De Aria is een verlengstuk van je Fitbit-smartwatch die bijhoudt hoeveel je beweegt op een dag en wat je daarmee hebt bereikt. Met de gegevens van de slimme weegschaal kun je vervolgens zien welk effect je bewegingen op je lichaamsgewicht hebben. Vervolgens kun je ook doelen stellen via de Fitbit app en kun je de calorieëncoach gebruiken om je ideale gewicht te bereiken. De weegschaal is geschikt voor meerdere gebruikers. Voor 119,95 heb je ‘m al in huis.

Water besparen
Onderzoek heeft aangetoond dat een douchebeurt van Nederlanders gemiddeld negen minuten duurt. Een standaard douchekop verbruikt ongeveer acht liter water per minuut. In totaal verbruik je dus ongeveer  72 liter water per douchebeurt per persoon(!). Met de Waterpebble word je je bewuster van het water- en energieverbruik terwijl je doucht. Het apparaat werkt namelijk met een soort stoplicht-systeem van LED-lampen die je stimuleren om korter, in vier minuten, te douchen. De Waterpebble is groen verlicht als je net onder de douche staat, zodra je halverwege bent kleurt ie oranje en het rode licht geeft aan dat je er onder vandaan moet komen. Een Waterpebble kost slechts 12,95 en je bespaart er wel ongeveer 40 liter water mee per douchebeurt.

Slim douchesysteem

Met dit hightech douchesysteem kun je je douchebeurt helemaal personaliseren en dat allemaal via een app. Via je smartphone kun je kiezen welke douchefunctie je gaat gebruiken; bijvoorbeeld de harde straal, de regendouche of de rugmassage-douchestraal. Daarnaast kun je in de app een timer instellen zodat je nooit te lang onder de douche staat. Ook kun je van te voren de juiste temperatuur kiezen. Zodra het douchesysteem de instellingen verwerkt heeft, krijg je een notificatie. Ben je er nog niet klaar voor? Dan zet je douche even op pauze. Je kunt je instellingen ook opslaan en zo profielen creëren voor ’s ochtends, ’s avonds, voor na het sporten en voor iedereen die gebruikt maakt van de douche.

Sfeer
Het is natuurlijk ook wel leuk als je slimme badkamer er sfeervol uit ziet. Dit kun je bijvoorbeeld bereiken met de slimme verlichting van Philips Hue. In de bijbehorende app kun je in de badkamer kiezen voor een geschikte licht-scene die voor een relaxte uitstraling zorgt. Of speel gezellige of rustgevende muziek af tijdens het douchen. Van Kohler bestaat er een douchekop met inplugbare bluetooth-speaker die voor zeven uur muziek kan zorgen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een speciale doucheradio aan te schaffen of hang je smartphone op in de douchecabine in een waterdicht ophangsysteem.