Social Enterprise Day 2016

Afgelopen donderdag, 2 juni, had de Social Enterprise Day plaats. Tijdens deze dag kwamen sociale ondernemingen, organisaties en overheden samen om aan een beter toekomst te werken. Juist organiseerde een silent talkshow en reikte de Elsevier Juist Publieksaward uit.

De Social Enterprise Day die op 2 juni werd gehouden stond in het teken van ‘Building Bridges’. Gevestigde organisaties, overheden en start-ups kwamen op deze dag samen, om te werken aan een betere toekomst. En er was een aantal inspirerende sprekers aanwezig. Zo ook Daan Weddepohl, CEO van Peerby, die het publiek een nieuw perspectief bood door het belang van het delen van spullen uit te leggen. Daarnaast gaven Marcello Palazzi van B-Corp, de eerste hoogleraar Sociaal Ondernemerschap, Harry Hummels en Christophe Barnouin van Koninklijke Wessanen een inzicht in hoe je als bedrijf iets kunt bijdragen door duurzaam, stabiel en maatschappelijk verantwoord bezig te zijn.

Naast het plenaire programma konden deelnemers kiezen uit tal van workshops, inspiratiesessies en silent talkshows. Juist organiseerde een silent talkshow met een aantal genomineerden van de Elsevier Juist Publieksaward. Hoofdredacteur René van Rijckevorsel ging in gesprek met Carlien Helmink, een van de oprichters van Studio JUX, en Marcel Belt van Marcel’s Green Soap over hoe je als sociale en duurzame onderneming omgaat met winst maken en waar het nu eigenlijk echt om draait.

In de pauzes konden deelnemers een bezoek brengen aan de Social Enterprise Market, waar stands stonden van sociale ondernemers. Ook Juist stond op deze markt met een eigen stand. Aan het einde van de dag werden er drie awards uitgereikt. De Correspondent werd door de jury bekroond met de Social Enterprise Startup Award en Unilever kreeg de Social Enterprise Transformer Award. Juist reikte de Elsevier Juist Publieksaward uit aan de beste sociale en duurzame onderneming, gekozen door het publiek. Van de vijf genomineerden, Avantium, Marcel’s Green Soap, NICE Fruitijsjes, Vandebron en Studio JUX, ging Studio JUX er uiteindelijk met de prijs vandoor.