• MARTIN-PARR-FOTOWEDSTRIJD-MEEDOEN

Voedselinnovators tegen klimaatverandering

Vanaf vandaag kun je je met je start-up aanmelden voor de Organic Food Against Climate Change challenge. Ben jij innovator op het gebied van food? Ga dan de uitdaging aan tegen klimaatverandering en maak een mooie start.  

Er is meer dan ooit behoefte aan innovatie in de voedingsindustrie. Overconsumptie van vlees, conventionele landbouw en de snelgroeiende wereldbevolking zijn vaak onderwerp van discussie. Ze hebben namelijk een enorm negatieve impact op het milieu. Om beter voor onze planeet te kunnen zorgen, moeten we de manier waarop we voedsel consumeren en vooral produceren aanpakken. Het is tijd voor verandering.

Dat dacht ook het Europese voedingsconcern Wessanen, het moederbedrijf van onder meer Zonnatura  en Clipper. In samenwerking met Impact Hub, een community van sociale innovators, en Triodos Bank lanceert Wessanen vandaag een initiatief voor de ontwikkeling van duurzame voeding die de klimaatsverandering tegen moet gaan. Onder de naam ‘Organic Food Against Climate Change’ zullen de partijen start-ups aanmoedigen die zich bezighouden met deze problematiek.

Startende ondernemers met waardevolle ideeën voor een groenere en duurzame voedselketen zijn er genoeg in Nederland. Wessanen wil ze graag een podium bieden. Daarom kunnen deze start-ups zich vandaag inschrijven voor de challenge. Uiteindelijk zullen er tien ideeën worden geselecteerd. Deze ondernemers krijgen trainingen en masterclasses aangeboden ter ondersteuning van hun bedrijf.

Het meest veelbelovende idee zal beloond worden met 10.000 euro, begeleiding en toegang tot een breed netwerk aan vakspecialisten. Dus heb jij een start-up waarmee je bezig bent met innovatie op het gebied van food, meld je dan vooral aan voor de ‘Organic Food Against Climate Change challenge. Inschrijven kan tot en met 10 april. Op 22 april zullen de eerste deelnemers worden aangekondigd.