W Amsterdam: meer dan een hotel

In de nieuwe Juist lees je over het onlangs geopende W Amsterdam. Dit vijfsterrenhotel vind je in  de Amsterdamse binnenstad en is verdeeld over twee unieke gebouwen: een voormalige telefooncentrale en een bank.  

W Amsterdam is onderdeel van W Hotels Worldwide, een eigentijds en design hotelketen dat een echte innovator in de sector is. In 1998 ging het eerste W Hotel open in New York en tien jaar later kwam het hotelketen naar Europa. Inmiddels zijn er 46 W Hotels wereldwijd in de meest bruisende steden en op exotische bestemmingen.

Oktober vorig jaar opende W Hotels een hotel in Amsterdam: W Amsterdam. Het hotel beslaat twee panden in het centrum van de stad: het voormalige Rijkskantoorgebouw Geld- en Telefoonbedrijf en het voormalige Kas Bank-gebouw op de Dam. De historische gebouwen maken het hotel tot een unieke mix van historische elementen met nieuw, eigentijds design.

Exterior - Spuistraat2
Het voormalige Rijkskantoorgebouw Geld- en Telefoonbedrijf

De gedachte achter W Amsterdam is de stad volledig te betrekken bij het hotel. Een centrale ligging is hiervoor perfect. Maar het Amsterdamse karakter is vooral terug te vinden in het ontwerp: oude elementen zijn tijdens de restauratie van de gebouwen behouden. Zo ook een aantal oude kluizen van de Kas Bank, de grootste kluis is zelfs omgetoverd tot zwembad.

Ook laat W Amsterdam zich kenmerken door een format dat anders dan anders is. Een van de bijzonderheden: het is een upside down-hotel: de receptie bevindt zich niet op de begane grond maar op de bovenste verdieping waar bezoekers zich kunnen inchecken en kunnen genieten van het bijzondere uitzicht over de stad.

Lounge2
De lounge op de bovenste verdieping van W Amsterdam

Daarnaast biedt W Amsterdam zijn gasten een heuse lifestyle-ervaring met design, mode en kunst van eigen bodem. Alles ademt design, van de gordijnen in de kamers tot de stoelen in de lounge. Vooral die designlounge met rooftop zwembad is erg bijzonder. Ook krijgen lokale ontwerpers en kunstenaars een podium in W Amsterdam. Begin dit jaar zal de conceptstore X BANK worden geopend, een plek waar Nederlandse talenten uit de mode-, kunst- en designwereld exposities, workshops en lezingen kunnen houden.

W Amsterdam telt 238 kamers. Er zijn ‘knusse’ kamers vanaf 350 euro per nacht en kamers die de naam ‘Wonderful’ en ‘Fabulous’ dragen. Ook zijn er een aantal suites waaronder drie ‘Wow Suites’ tot 74 m2 groot en twee ‘Extreme Wow Suites’, deze royale suites zijn 184 m2 groot en kosten maar liefst 2480 euro per nacht. Het hotel heeft ook twee luxueuze restaurants: Mr Porter en The Duchess.

Fabulous Bank Room - Bathroom2
Badkamer in de Fabulous Bank Room
Wow Suite - Guestroom2
Een Wow Suite
who4090re-177579-The Duchess Restaurant - Dining Room
Eetzaal van het restaurant The Dutchess