Zo houd jij je hoofd koel

Het is warm in Nederland. Voor degenen die niet naar het strand kunnen voor de nodige verkoeling, heeft Juist een aantal fijne cooling apparaten verzameld. Van ventilatoren in een modern jasje tot een hele slimme gadget en de coolste koelbox van deze zomer. 

Dyson ventilator

Dyson is bekend van de revolutionaire zakloze stofzuigers die er ook nog eens ontzettend cool uitzien. Daarom is het ook niet zo gek dat het bedrijf ook supersonische ventilatoren op de markt heeft gebracht. Ventilatoren zonder bladen welteverstaan. Dyson werkt met de Air Multiplier-technologie waarmee een ringvormige luchtstroom wordt gecreëerd die alsmaar wordt versterkt. Dit maakt de Dyson-ventilator stiller en zuiniger dan zijn soortgenoten. Er zitten tien luchtstroominstellingen op die je met een afstandbediening kunt instellen. Verkrijgbaar in langwerpig- en rondmodel.

Bamboe

Gewoon een erg leuk vormgegeven ventilator en de eerste ter wereld met een bamboe behuizing. De ventilator Otto van het bedrijf Stadler Form is een ontwerp van de bekende ontwerper Carlo Borer. Je kunt de ventilator makkelijk kwijt op het bureau waar hij voor een verkoelende windstroom of een heerlijk briesje zorgt. Er zitten drie verschillende standen op waartussen je gemakkelijk kunt wisselen. Voor bovenal is de Otto-ventilator erg stijlvol en past vaak beter in bij interieur dan de witte kunststof ventilatoren.

IJzig

Het huis koel houden met koelsystemen kost natuurlijk extra energie. Als je liever wat duurzamer te werk gaat, is de Geizeer misschien wel wat voor jou. Dit apparaatje bestaat uit een aantal slimme onderdelen: een houten frame, oplaadbare batterij, mini ventilator en een ice pack. Om de Geizeer z’n werk te laten doen, laat je eerst de ice pack bevriezen. Speciale gel zorgt ervoor dat het maar liefst vier uur duurt voor de ice pack uiteindelijk ontdooit. Vervolgens plaats je ‘m in de houder die ervoor zorgt dat de koude lucht die van bovenaf in het apparaatje komt, via de ventilator rondom wordt verspreid. Ontzettend simpel.

Airco

Hoewel we in Nederland niet zo veel gebruik maken van airconditioning in huis, is de Noria misschien toch wel de moeite waard. Je hoeft je huis er namelijk niet voor te verbouwen. Je plaatst deze airconditioner gemakkelijk onder een open geschoven raam en hier heb je geen enorme spierballen voor nodig. Zodra je ‘m hebt geïnstalleerd stel je de gewenste temperatuur in en laat de Noria frisse lucht de kamer in stromen. Je kunt ook een app gebruiken om ‘m aan te zetten. Ook kun je op deze manier een tijdsschema maken zodat je in een koel huis thuiskomt na het werk.

Koude drankjes

Als je naar het strand gaat om verkoeling te zoeken, is het natuurlijk fijn als je je drankjes lekker koel kunt houden. Dat kan in de Coolest koelbox. Maar hij kan nog veel meer. De vraag is eerder: wat kan deze koelbox niet? Er zit een blender bij waar je cocktails, fruitsapjes of milkshakes mee kunt maken. Er zit ook een snijplank op. Met de waterproof bluetooth speaker kun je je favoriete zomerhits afspelen. Je kunt via de USB-aansluiting al je devices opladen. Er zit een flesopener op en je kunt er al het servies in kwijt. Overal is aan gedacht. Dit maakt de Coolest Cooler tot de ideale zomergadget!